Productnieuws
Optris

Optris, specialist in meetapparatuur voor glas, heeft een nieuw systeem ontwikkeld dat de kwaliteit en temperatuur van gehard glas van onderaf meet. Dit Bottom up GIS ‘omzeilt’ de Low-E coating die zich op gecoat glas bevindt en het infrarood blokkeert.

Isolatieglas en triple glas met één of meerdere Low E-coating zijn niet meer weg te denken uit woon- en kantoorgebouwen. Het glas speelt een doorslaggevende rol om een ​​hoge energie-efficiëntie in gebouwen te bereiken. Maar hoe de kwaliteit van de productie van gehard isolatieglas met een dergelijke coating te meten?

Minder warmteoverdracht

Low-E staat voor lage emissiviteit, oftewel de coating zorgt voor minder warmteoverdracht en dus warmteverlies. En juist die ‘blokkade’ is een sta-in-de-weg voor infraroodapparaten. Die meten de glastemperatuur traditioneel van bovenaf wanneer de ruiten de oven uit komen. Het nieuwe Bottom up GIS lost dit probleem op door een nieuwe aanpak vanaf de onderzijde van het glas.

Twee infraroodcamera’s

Door twee infraroodcamera’s onder de hardingslijn te installeren, meten ze altijd de temperatuur aan de niet-gecoate zijde van het glas. De parameters zijn: 1600 pixels scanlijnresolutie en max. gezichtsveld van 111° / 4,3 m scanbreedte. Beide infraroodcamera’s zijn door Optris betrouwbaar beschermd tegen glasbreuk. Hierbij maakt Optris gebruik van een CTlaser 4M pyrometer in combinatie met een digitaal gestuurd optisch beveiligingssysteem (DCLP). Het systeem neemt weinig ruimte in, waardoor exacte mechanische positionering mogelijk is. Meten met omvangrijke lijnscanners is niet meer nodig. De meegeleverde Optris-software zorgt gemakkelijk voor een exacte uitlijning van de scanlijn.

Contactloos meten

Optris is opgericht in 2003 en heeft zich sindsdien gevestigd als één van de toonaangevende innovatieve fabrikanten van contactloze temperatuurmeetapparatuur. Het productportfolio omvat stationaire infraroodthermometers en online infraroodcamera’s. Ook bijbehorende accessoires en software voor industriële toepassingen en research & development maken deel uit van het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.