Nieuws
Living the glass age
Liesbeth Boon, Helleput

Van 7 tot en met 29 oktober vindt in het Eemklooster te Amersfoort de expositie Living The Glass Age plaats. Het concept is van Stichting UNexpected Glass en behelst een ‘crossover-evenement’ tussen kunst, innovatie en de bouw. Het initiatief ontstond naar aanleiding van gesprekken tussen glaskunstenaars Titia Felderhof en Krista Israel met de drie eigenaren van Het Eemklooster. Dit zijn Plecht Vosch West, ABC Vastgoed en EarthY. Stichting UNexpected Glass en de bouwwereld hebben namelijk één grote gemene deler: glas.

UNexpected Glass is opgericht in het Internationale Jaar van het Glas 2022 (IYoG 2022). De stichting wil een podium zijn voor glaskunst binnen de hedendaagse beeldende kunst. Doel: een breed publiek inspireren met de eigenschappen en de mogelijkheden van dit materiaal. Het idee is dat er een kruisbestuiving ontstaat met een heel andere glaswereld, namelijk het glas van de bouwwereld. Juist daar dragen de ontwikkelingen en innovatie van dit materiaal bij aan sustainability, recycling en een betere toekomst. Alle reden voor Unexpected Glass zich aan te sluiten bij the IYoG 2022. Met het evenement Living the Glass Age wil de stichting haar bezoekers bewust maken van dit bijzondere materiaal dat we inmiddels onbewust dagelijks gebruiken.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld (GIB#3 – juni 2022). Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.