Nieuws
Tripleglas
Test om te bepalen waar de coatings zitten

Het tripleglas van een wooncomplex dat eind november 2021 is opgeleverd, is door Kenniscentrum Glas onderworpen aan een inspectie met als doel de wijze van glasplaatsing te beoordelen. Die blijkt verkeerdom. Moet het fout geplaatst tripleglas uitgenomen worden en op de juiste wijze worden teruggezet?

De te inspecteren ruiten betrof verdiepingshoge ruiten ter plaatse van de eerste, tweede en derde verdieping. De ruiten dienden daarmee als vloerafscheiding ter plaatse van een hoogteverschil, waarbij het ‘doorvalveilige’ glasblad aan de aanvalszijde (in deze casus de binnenzijde van de woning) dient te zitten. De opgegeven samenstelling van het glas was 4(13)4(13)44.2 met warmtereflecterende coatings op positie 2 en 5. Tijdens de glasdiktemetingen bleek dat de ruit verkeerdom was geplaatst. Het 44.2 gelaagd glas bleek het buitenste glasblad te zijn, terwijl het binnenste glasblad was uitgevoerd in floatglas. Moet het tripleglas nu op de juiste wijze worden teruggeplaatst?

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld (GIB#3 – juni 2022). Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

2 reacties op “Tripleglas verkeerdom geplaatst

  1. Jan schreef:

    Ik denk dat het zeker op de juiste wijze herplaatst zal moeten worden omdat het nu niet aan de veiligheidsvoorschriften voldoet.
    Kortom een dure klus voor de aannemer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.