Nieuws
Mondial du Bâtiment

Mondial du Bâtiment, de grootste internationale vakbeurs voor de architectuur-, bouw- en constructiesector, vindt plaats van 3 tot en met 6 oktober 2022 in Parijs. Drie vakbeurzen BATIMAT, IDÉOBAIN en INTERCLIMA zullen veertien podia tellen. Dit met ongeveer 1.000 sprekers en meer dan 450 lezingen en evenementen verspreid over vier dagen.

Ter gelegenheid van de terugkeer van de beurs naar het expositiecomplex Porte de Versailles pakt de MONDIAL DU BÂTIMENT groots uit. Meerdere sprekers uit de sector geven een 360° beeld van de uitdagingen van deze tijd gericht op vier grote thema’s.

Protecting the climate and the environment

Dagelijks worden we eraan herinnerd dat de opwarming van de aarde dringend moet worden bestreden. Waarschuwingen van deskundigen, en de dramatische toename van het aantal extreme weersomstandigheden, dwingen ons serieus verantwoordelijkheid te nemen. De hele waardeketen van de bouw moet worden omgevormd om de ecologische impact ervan te beteugelen in het belang van een leefbaar bestaan.

Good city living in 2050

Tegen 2050 zal 70% van de wereldbevolking in steden wonen. Hoe zullen steden en onze levensstijl er tegen die tijd uitzien? Het inbeelden van metropolen in 2050 vergt dat we de talrijke uitdagingen van stadsbewoners aanpakken.

Improving ways of working

In het digitale tijdperk ondergaan alle bouw- en constructieberoepen ingrijpende veranderingen. Nieuwe samenwerkingsinstrumenten, gegevens en kunstmatige intelligentie leiden tot nieuwe vaardigheden, en zelfs nieuwe beroepen.

Championing the professions

De bouwsector staat onder druk. Denk aan het begeleiden van de ecologische overgang van de sector en de succesvolle digitalisering ervan. Ook het beschermen van het bedrijfsmodel en het verbeteren van de productiviteit zijn uitdagingen. Dat kan alleen door modernisering van de sector. Dit geldt over de hele linie: de organisatie van het werk, de productiemiddelen, het management van teams, marketing en klantenrelaties.

Drie beurzen

Mondial du Bâtiment kent drie vakbeurzen: BATIMAT, IDÉOBAIN en INTERCLIMA. BATIMAT is een internationale bouwbeurs. Parallel aan deze vier leidende thema’s verwelkomt de BATIMAT-vakbeurs een uitgebreide selectie aan sprekers. De IDÉOBAIN-vakbeurs omvat vijftien lezingen rond drie thema’s en presenteert onder meer de ‘Remarkable bathroom award’. De INTERCLIMA-vakbeurs heeft een lezingenprogramma samengesteld in samenwerking met de belangrijkste beroepsorganisaties die bij energiebesparing en warmtecomfort betrokken zijn.

Zie ook onze agenda voor een actueel beursoverzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.