Nieuws
subsidie isolatieglas

Van onze lezers vindt 78% procent dat de subsidie op isolatieglas te laag is. De subsidie is per 1 januari met 50 procent verhoogd en dat was reden voor het uitzetten van een poll op onze site. Met de stelling ‘Subsidie op isolatieglas nog veel te laag’ is maar 22% het oneens.

Overigens wordt de subsidieregeling per 1 januari uitgebreid: er is ook ISDE-subsidie voor één maatregel beschikbaar. Tot nu toe moesten huiseigenaren twee of meer isolatiemaatregelen nemen om voor ISDE-subsidie in aanmerking te komen. Deze voorwaarde wordt verruimd: vanaf 1 januari 2023 kan ook voor één maatregel subsidie worden aangevraagd.

Gevolgen isolatieglas

De verhoging van de subsidiebedragen van isolatiemaatregelen en warmtepompen van afgelopen januari had ook gevolgen voor isolatieglas. De subsidie op HR++ glas ging van 35 naar 53 euro per vierkante meter en die voor triple glas van 100 naar 150 euro per vierkante meter. Ook het minimum aantal vierkante meter glas om in aanmerking te komen voor subsidie werd acht maanden terug verlaagd van 10 naar 8 vierkante meter. Deze maatregelen zijn nog steeds van kracht. Echter, er is per 1 januari 2023 weer een belangrijke verandering op komst.

Ook voor één maatregel

Mede door lobbywerk door Vakgroep GLAS en Koninklijke OnderhoudNL Glas is het over vier maanden ook mogelijk subsidie aan te vragen voor één maatregel, dus alleen isolatieglas. Tot nu toe ontvingen huiseigenaren tot 30% korting op de kosten van twee of meer isolatiemaatregelen. Voor het nemen van één maatregel is er straks 15% subsidie beschikbaar. Die maatregel moet dan wel uitgevoerd zijn na 2 april 2022. Voor het lagere subsidiepercentage is gekozen om mensen te stimuleren om toch ook een tweede maatregel te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.