Nieuws
Arjen Bleeker
Arjen Bleeker (links) en Dennis Hermans

Arjen Bleeker krijgt per 1 september een directiefunctie bij de Hermans Groep. Na zeven ‘prachtige jaren’ bij Glas Van Veen in Woerden wordt hij nu Directeur Glas bij de Hermans Groep in Zwanenburg waar hij de leiding krijgt over een aantal BV’s.

Als reden voor zijn overgang noemt Bleeker dat hij ‘na zeven jaar wel toe is aan iets nieuws’. Hij sprak met Dennis Hermans over de uitdagende functie van Directeur Glas en ze waren er snel samen uit. Bleeker ziet uit naar de samenwerking met het inmiddels flinke Hermans-team, waar recent ook de nieuwe bedrijfsleider Bas Leplat is begonnen. Leplat was voorheen onder meer werkzaam bij Saint Gobain-Vetrotech.

Glas Van Veen gemoderniseerd

Over zijn jaren bij Van Veen schrijft Bleeker in een mail aan relaties dat hij na de overname van het familiebedrijf in 2015 samen met zijn team hard heeft gewerkt aan de transitie van Van Veen. ‘We zijn van een middelgrote lokale glashandel naar een modern allround glasbedrijf gegroeid in de segmenten handel en montage; glasplaatsing in renovatie, nieuwbouw, interieur en ook constructief. Mijlpalen waren onder andere de forse omzetontwikkeling in ook veel nieuwe glastoepassingen. Verder de huisstijlwijziging, ICT-updates en uiteraard de verhuizing naar ons huidige moderne bedrijfspand aan de Finse Golf in 2019.’

Nieuw Management Team

Volgens Bleeker staat het bedrijf inmiddels als een huis. ‘Ik ben trots op Glas Van Veen en zijn medewerkers zoals het bedrijf er nu voorstaat. We doen zaken in heel Midden- en West-Nederland. Alle taken, bedrijfsprocessen en bevoegdheden zijn de afgelopen weken overgedragen aan het nieuw gevormde Management Team, waar ook DGA Frans van der Kleij tijdelijk deel van uitmaakt.’

Loopbaan Bleeker

Bleeker startte zijn loopbaan in de glassector in 1985 als Accountmanager bij Rapid Pane in Kwintsheul. Van januari 1988 tot december 1995 was hij Commercieel Manager Isolatieglas en Beveiligingsbeglazing bij Glaverbel dat Rapid Pane had ingelijfd. De zeven jaren daarop was hij Adjunct-Directeur bij de vestiging van AGC Glass Nederland in Maasland. Van september 2002 tot zijn overgang naar Van Veen in 2015 was Bleeker bij Scheuten verantwoordelijk voor isolatieglasfabrieken in Fijnaart en Venlo met extra functies als manager brandwerend en salescoördinatie van de Scheuten vestigingen in de Benelux.

Zie ook de start van Arjen Bleeker bij Van Veen in 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.