Nieuws
Glas Award

De eerste Glas Award was in 2002 voor het ING House, je weet wel ‘de glazen schaats’ langs de A10. In 2004 was de prijs voor Vlakglas Recycling Nederland, en terecht gezien de resulaten ook vandaag de dag. Pilkington kreeg dat jaar de eerste Innovatie Award uitgereikt voor het hernieuwd in de markt zetten van Pofilit bouwglas. De eerste aanmoedigingsprijs onder de vlag van de Glas Award was in 2012 voor Wout van Dijken met zijn glazen skateboard. Je vindt deze en alle andere winnaars van de afgelopen twintig jaar op een rij in aankomende uitgave van Glas in Beeld.

De Glas Award is de prestigieuze en toonaangevende vakprijs in de vlakglasbranche. De prijs is een initiatief van Bouwend Nederland Vakgroep GLAS. Aanmelden voor de editie van 2023 kan nog tot 11 oktober.

Inschrijven voor 11 oktober

Architecten, producenten, glasbedrijven, aannemers of een andere partij die betrokken is bij de totstandkoming van een glasproject kunnen nu een project inschrijven. Alleen projecten die gerealiseerd zijn in Nederland mogen aangemeld worden. Het is voor de elfde maal dat de prijs wordt uitgereikt. Dat gebeurt op donderdag 9 februari 2023 tijdens de Bouwbeurs in het Auditorium van de Media Plaza Jaarbeurs te Utrecht.

Glas Award niet alleen projecten

De tweejaarlijkse prijs richt zich op de toepassing van vlakglas in het interieur en/of exterieur. Aspecten als ontwikkeling, organisatie, product, project en het innovatief karakter zijn daarbij invalshoeken. Vakgroep GLAS kent de award meestal toe aan een bijzondere toepassing van vlakglas, maar ook een innovatief product, een spraakmakend proces of initiatief in de vlakglassector komen in aanmerking voor de prijs. Om die reden kunnen ook bedrijven met productinnovaties of organisatorische ontwikkelingen inschrijven. Denk ook aan initiatieven ter promotie van de toepassingen van vlakglas in het in- of exterieur.

Meer over de Glas Award lees je in aankomende uitgave (Glas in Beeld #4 – september 2022). Nog geen abonnee? Zie hier onze aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.