Nieuws
AGC Mol

AGC Mol bestaat honderd jaar en opent aanstaande zondag de deuren tijdens een Open Bedrijvendag. Een unieke gelegenheid om te ontdekken hoe glas, een materiaal dat ons elke dag omringt, wordt gemaakt. Inschrijven voor deze open dagen op 2 oktober is verplicht.

Op de site van AGC Mol is de vernieuwde floatoven te zien voor de productie van extra dun vlakglas (0,35 tot 5 mm) voor automotive, hightech en solar toepassingen. AGC maakte eind augustus bekend ‘low-carbon glass’ te gaan produceren. Deze productie vindt plaats in Moustier (B) en vanaf volgend jaar in Seingbouse (Fr). Of ook Mol op termijn hiertoe overgaat is niet bekend.

Drie afdelingen AGC Mol

Naast de floatoven heeft de site van AGC Mol nog drie andere afdelingen.

  • Vertec is de productieafdeling gespecialiseerd in het snijden, etsen, roderen en chemisch harden van hightech dun glas voor touchscreens, tablets, dashboards en zelfdimmende achteruitkijkspiegels.
  • De coater van Mol richt zich op het sputteren van flinterdunne metaallagen op vlakglas voor de productie van voorruiten en panoramische zonnedaken voor de automobielsector.
  • De afdeling Kempenglas maakt isolerende dubbele en driedubbele beglazing voor de Benelux-bouwsector.

Groei personeel met 25%

De glasfabriek, het vroegere Glaverbel, maakt deel uit van AGC Group, een wereldleider in vlakglas. Wereldwijd heeft de groep 56.000 medewerkers verdeeld over 206 bedrijven in meer dan dertig landen. De voorbije vijf jaar nam het personeelsbestand in Mol met bijna 25 procent toe, tot zo’n 620 werknemers. ‘Dankzij hun inzet is AGC Mol voortdurend in staat om nieuwe uitdagingen aan te gaan en voorop te blijven lopen op het gebied van technologische innovaties’, aldus AGC op haar site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.