Glas in Video
glasindustrie

Om het Internationale Jaar van Glas 2022 te vieren, heeft de Belgische federatie inDUfed Sustainable Goods een reeks video’s uitgebracht over glas, een fantastisch en veelzijdig product. In de eerste video ontdek je de diversiteit en variëteit van de Belgische glasindustrie, waar 7.500 mensen werkzaam zijn.

InDUfed sinds 2018

InDUfed is een platform dat sinds 2018 drie sectoren verenigt: COBELPA (Vereniging van de Belgische fabrikanten van papierpulp, papier en karton), FETRA (Federatie der papier- en kartonverwerkende bedrijven) en VGI (Verbond van de Glasindustrie). Zo versterkt InDUfed de competitiviteit van de bedrijven binnen de drie sectoren. 

Expertise samenbrengen

InDUfed is een platform dat de kwaliteit van de dienstverlening aan de leden versterkt. Het brengt de expertise en kennis van de verschillende teams samen zowel op het gebied van sociale dossiers als op het gebied van milieu en energie. ‘Deze bevoegdheidsdomeinen vormen de kern van de duurzaamheidsstrategie zowel van de producten zelf van de drie sectoren als van hun productie-en transformatieprocessen’, aldus InDUfed.

VGI sinds 1947

Het Verbond van de Glasindustrie (VGI) is in 1947 opgericht. Het verbindt de Belgische ondernemingen die glas op industriële schaal produceren en/of verwerken. Het gaat hierbij om zowel vlakglas (bouw-en automobielnijverheid), holglas (flessen, tafelglas, flacons), als speciaal glas (glasvezels, cellulair glas, glaswol, zonne-energie). De sector omvat in België een tiental glasproductiebedrijven en een dertigtal bedrijven die zich toeleggen op de verwerking van glas. Innovatie en export zijn twee kenmerken van de Belgische glasindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.