Nieuws
BouwBeurs 2023

Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari vindt in de Jaarbeurs Utrecht de BouwBeurs 2023 plaats. Centraal staat de transitie in de bouw met als thema’s circulariteit, industrialisering en digitalisering. Vakgroep GLAS organiseert een Glasplein en op donderdag 9 februari is de uitreiking van de Glas Award waarvan de nominaties bekend zijn. Deelnemers aan het Glasplein zijn AGC Glass Nederland, Nissink Business Glass, Timmermans Hardglas, A&A Glashandel, Pilkington Nederland en Vlakglas Recycling Nederland.

Het grootste bouwevent van Nederland zet zich weer stevig op de kaart. De BouwBeurs staat vol met innovatie, duurzaamheid en partnerships gericht op de toekomstbestendigheid van de bouw. Daarmee is het event volgens beursmanager Joyce van Hoef ‘een must voor iedereen in de bouw’: van opdrachtgever tot vakman, van architect tot toeleverancier. ‘Na vier jaar afwezigheid door corona merken we een grote behoefte bij bezoekers en exposanten om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Met BouwBeurs 2023 brengen we de hele bouwsector weer bij elkaar.’

Centrale thema’s

BouwBeurs 2023 staat in het teken van de nieuwste ontwikkelingen binnen de bouwsector. Van de Hoef: ‘We komen met een groot aantal nieuwe onderdelen op het gebied van circulariteit, industrialisering en digitalisering. Zo is er een speciaal Cirkeltheater ingericht waarin bezoekers kennis kunnen opdoen over circulair ontwerpen en bouwen. Daarnaast is er het Techforum waarin het thema digitaal bouwen wordt toegelicht. Ook nieuw zijn de BouwBeurs Awards, innovaties van exposanten die de aandacht van de markt verdient. De winnaars worden tijdens de beurs bekendgemaakt. Daarnaast staan de bekende activiteiten zoals wedstrijden en diverse demo’s weer op het programma.’

Markt in transitie

Op de BouwBeurs kunnen bezoekers veel nieuwe trends verwachten en wonen ze praktische demonstraties bij van nieuwe technieken. Daarnaast zijn er volop innovaties op het gebied van onder andere prefab, bouwmaterialen zoals glas en hout en andere innovaties. Maar er is ook veel ruimte om te netwerken, voor inhoudelijke debatten en voor entertainment. ‘We geloven sterk in een mix van professionele ontwikkeling en het delen van relevante kennis. Stikstof, de energiecrisis, de druk op de bouw om per 2050 CO2-neutraal te zijn, het maakt dat we allemaal de urgentie voelen om samen te werken en kennis en ervaring uit te wisselen. Samen maken we de bouw toekomstbestendig en wij kijken ernaar uit om komende februari daarvoor het platform te bieden en de markt te verbinden’, aldus Van de Hoef.

De inschrijving voor bezoekers is inmiddels geopend. Toegang tot het evenement is gratis op uitnodiging van exposanten, partners of de organisatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.