Productnieuws
vlakglas

Herinner je je nog de eerste accuschroevendraaier en hoe die de manier van werken radicaal heeft veranderd? Nemo Power Tools LLC heeft gepatenteerde handgrijpers ontwikkeld die volgens euroTECH Vertriebs in het gebruik net zo revolutionair zijn. ‘Iedereen die dagelijks vlakglas, hout, tegels of platen moet tillen, zal versteld staan hoe gemakkelijk en ergonomisch dat kan met een eT-Grabo-NemoPro.’

euroTECH Vertriebs uit Rosenfeld (D) heeft het professionele gereedschap in het assortiment opgenomen. Hiertoe behoort ook het nieuwste hefproduct van GRABO: de eT-Grabo-Otto, voor gladde oppervlakken. euroTECH heeft de apparaten getest en geschikt bevonden voor zwaar dagelijks gebruik. In het programma zijn twee tools opgenomen: de eT-Grabo-NemoPro en eT-Grabo-Otto.

eT-Grabo-NemoPro

De eT-Grabo-NemoPro is een verfijning van het originele GRABO-apparaat en is speciaal ontworpen voor continu professioneel gebruik. Het heeft een smaller en ergonomischer grip, een digitale in plaats van analoge weergave en automatische regeling van de zuigluchthoeveelheid om het vacuüm te behouden. Het display van de eT-Grabo-NemoPro geeft in psi of bar weer hoe sterk het vacuüm is en welk draagvermogen daarmee bereikt kan worden. Het intelligente besturingssysteem onthoudt de optimale adhesiekracht en keert er automatisch naar terug. Dit verhoogt de veiligheid en bespaart tijd en energie.

Afhankelijk van de ondergrond en het bevestigingspunt kan de eT-Grabo-NemoPro tot 170 kg dragen. Het apparaat hecht op gladde, gestructureerde, poreuze en zelfs vochtige oppervlakken van vlakglas, metaal, hout, natuursteen, beton, gipsplaten, keramiek, vinyl en nog veel meer. euroTECH levert het veelzijdige apparaat in een praktische transporttas met een batterij en verschillende adapters voor verschillende landen.

eT-Grabo-Otto voor vlakglas

De eT-Grabo-Otto is lichter, kleiner en handiger dan de eT-Grabo-NemoPro en kan tot 68 kg dragen. In grootte en bediening doet hij denken aan de handmatige zuigheffers die in de glashandel worden gebruikt, maar dan praktischer, aldus euroTECH. ‘De speciale oriëntatie op gladde oppervlakken, zoals dat van vlakglas, maakt het de ideale tool voor glaszetters en -monteurs als het gaat om gemakkelijk en ergonomisch tillen. Net als de eT-Grabo-NemoPro beschikt de tool ook over een intelligente drukverliessensor. Verder onderscheidt de eT-Grabo-Otto zich door een batterijvak voor standaard AAA-batterijen. Beide apparaten scoren met een hoge ergonomie en zijn gemakkelijk en betrouwbaar te bedienen. Volumineuze ladingen zijn beter hanteerbaar en ontlasten daardoor de rug en gewrichten. ‘Een echte verademing voor elke vakman’, aldus euroTECH.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.