Nieuws
hardingsovens

Het Spaanse bedrijf HORNOS INDUSTRIALES PUJOL neemt de glasdivisie van het Italiaanse bedrijf Teknokilns over. De overeenkomst behelst de volledige klantenportefeuille, diensten, knowhow en engineering voor de ontwikkeling en fabricage van gehard glasovens. PUJOL zet de productie in Italië stop en hevelt die over naar de eigen faciliteiten in Barcelona.

De overeenkomst maakt deel uit van het uitbreidingsplan van het bedrijf. Ze versterkt de positie van PUJOL op het gebied van de fabricage van veiligheidsglas. Tot de werkzaamheden behoren onder meer de productie van autoclaven voor gelaagd glas en lamineerfolies (Evalam). PUJOL is een familiebedrijf, de vierde generatie staat aan het roer, bestaat inmiddels 110 jaar en is actief in meer dan 100 landen. ‘De overname stelt ons in staat onszelf te positioneren als voorkeurspartner op de markt in de productie van veiligheidsglas, zowel voor gelaagd als gehard glas’, aldus CEO Jorge Pujol.

Convectie

PUJOL rust de nieuwe ‘TEMPER FLEX’ hardingsovens uit met een convectie verwarmingssysteem met enkele of dubbele verwarmingskamer. De ovens kenmerken zich volgens het bedrijf door een laag energieverbruik, een hoge optische kwaliteit en grote flexibiliteit en aanpasbaarheid met weinig onderhoud. Bij modellen met een enkele kamer vindt de verwarming plaats door middel van voorverwarmde luchtcirculatie. De nieuwe oven heeft drie basisafmetingen: 3.600 x 1.500, 4.500 x 2.500 en 6.000 x 3.200 millimeter.

Road book 2020

Jorge Pujol: ‘Deze nieuwe aanwinst versterkt onze toewijding als bedrijf aan onze klanten om hen een betrouwbaar en geavanceerd product aan te bieden. Dit samen met onze eeuwenoude traditie en ervaring in de ontwikkeling van ovens. We volgen ons ‘Road Book 2020’. Die moesten we pauzeren en herzien vanwege de pandemie. Maar nu zijn we terug op de kruissnelheid die ons altijd heeft onderscheiden als toonaangevend en innovatief bedrijf.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.