Nieuws
zantman
Johan Zantman en Martin van Leeuwen. Foto: Marjolein Droog

Na een kort maar heftig ziekbed is op 1 april Johan Zantman overleden. Hij gaf jarenlang leiding aan het gelijknamige bedrijf uit Delft dat sinds 2011 in handen was van zijn (stief)zoon Martin van Leeuwen. Deze laatste moet helaas meedelen dat door gebrek aan personeel het bedrijf, toevallig ook deze week, failliet is verklaard.

Glashandel Zantman was een echt Delfts familiebedrijf en al ruim 85 jaar specialist op het gebied van glas. Johan Zantman nam de zaak over van zijn vader en was sinds 1969 ‘in bedrijf’. Ook na zijn pensioengerechtigde leeftijd bleef Zantman een adviserende rol houden.  

Begrafenis 11 april

Het afscheid van Johan Zantman is vandaag, dinsdag 11 april. De Eucharistieviering vindt plaats om 12.30 uur in de Maria van Jessekerk, Burgwal 20 te Delft, gevolgd door de begrafenis om 15.00 uur op begraafplaats Iepenhof, Hoflaan 20 te Delft. Na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren tijdens een informeel samenzijn in de koffiekamer van Iepenhof. Correspondentieadres: Jan Thoméelaan 50, 2625 DV Delft.

Trots op familiebedrijf

Martin van Leeuwen vertelde eerder aan Glas in Beeld: ‘In 2011 nam ik Glashandel Zantman over van mijn stiefvader Johan. Samen met mijn broers Marco en Gertjan werken we met trots aan ons prachtige familiebedrijf. Stilzitten komt in mijn woordenboek niet voor.’ Marco behartigde de glas-in-lood afdeling, Gertjan deed de algemene bedrijfsleiding en Martin was uitvoerend directeur/eigenaar. ‘Wij hebben het ambacht geleerd van opa Zantman en zijn alle drie op jonge leeftijd in het bedrijf begonnen’, vertelde Martin in 2021 aan Delft op Zondag. ‘Waarom wij er toch alle drie voor hebben gekozen om de zaak voort te zetten? Omdat het bedrijf ons aan het hart gaat. Het is het levenswerk van onze opa en vader.’

Activiteiten Zantman over te nemen

Helaas is de broers Van Leeuwen niet gelukt het bedrijf te continueren. Werk was er voldoende maar door personeelsgebrek was het niet mogelijk een rendabel bedrijf te voeren. Vijf medewerkers zijn op straat komen te staan. De activiteiten van Glashandel Zantman zijn over te nemen. Kandidaten kunnen zich melden bij curator Lineke Lisman van DVDW Advocaten.

Ga voor meer glasnieuws naar glasinbeeld.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.