Nieuws
OmniDecor

Op sommige producenten van vlakglas is groot, groter, grootst van toepassing. Denk aan Sedak dat het presteert glas tot 18 meter lengte te printen, triple glas te maken van 19,6 x 3 meter en sinds kort glas tot 3,6 x 18 meter warm te buigen. Bij andere producenten, zoals OmniDecor, staat het design centraal. We hebben het dan over mooi, mooier, mooist vlakglas.

Het designevenement Fuorisalone in Milaan, afgelopen april, brengt altijd een frisse wind aan nieuwe ontwerpen. OmniDecor nam deel met hernieuwde energie en dynamiek. Gegroepeerd in de OmniDecor.lab-showroom aan de Via Cerva 23 in Milaan stonden de glasdesigns Bōru, Yūrei en Quadratti centraal.

OmniDecor Bōru

Bōru, dat ook te zien is in Alcova (het voormalige slachthuis in Porta Vittoria, Milaan), zijn glaspanelen met zachte en stijlvolle silhouetten. Designer Lidia Covello dacht bij het ontwerpen na over de combinatie van glas en licht. ‘Het resultaat is een plooibaar en iriserend materiaal met sculpturale kenmerken’, aldus OmniDecor. Het gebruik van verschillende glasoplossingen uit de catalogus (DecorOpal, Bondi, Riga en Specchio) maakt het mogelijk ‘om het expressieve potentieel van dit materiaal te benutten’.

Yūrei

De vitaliteit van glas komt ook tot uiting in Yūrei, ontworpen door Lidia Covello en Alberto Gaiotto. Het gaat om vazen van geverfd aluminium die worden doorkruist door een glazen ruit, waarvan de vorm een met de hand geschetst vrij gedeelte nabootst. Italianen kunnen niet alleen goed ontwerpen, maar het design ook goed verwoorden. OmniDecor: ‘Dit doet denken aan het concept van handmatige expertise, het mantra van uitmuntendheid Made in Italy. De materialen Riga, Bondi, Rete, Microdot en Specchio versterken het effect. Lichtval op het gegraveerde oppervlak verandert het glas als een ziel ingekapseld in een glazen lichaam, vergelijkbaar met traditionele Japanse Yūrei-spoken.’

Quadratti

Quadratti is het resultaat van de samenwerking met architect Egidio Panzera. De expertise van OmniDecor heeft het mogelijk gemaakt om een grote variatie in afwisselende rechthoeken en vierkanten te creëren. Een spel van negatieven en positieven: wanneer licht door de ruit schijnt, creëert de schaduw die het werpt een geometrisch patroon. Het patroon lijkt dankzij een optisch effect totaal anders dan de structuur van het glas zelf. Quadratti is terug te vinden in hotels en de detailhandel, maar komt ook vaker terug in binnenwanden van woningen. Scenograaf Lidia Covello heeft de Quadratti-collectie verfraaid met nieuwe afwerkingen en decoraties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.