Nieuws
glas printen

Inktjet glas printen is een vertrouwde decoratietechniek geworden voor verschillende glassoorten. Gemeengoed op verpakkingsglas, autoglas en drinkglazen neemt ook de toepassing op vlakglas voor de architectuur en het interieur steeds meer toe. Reden voor ESMA, kennisplatform voor printtechnologie, een cursus Inktjet glas printen te ontwikkelen. De ESMA Academy legt op 14, 15 en 16 november de sterke punten van inktjet uit, zoals duurzame output, personalisatiemogelijkheden, precisie en kwaliteitseigenschappen.

Waar komt oppervlaktespanning vandaan? Hoe lang duurt de voorbehandeling? Hoe kan ik een sterkere inkthechting bereiken? Welke printkop past het beste bij de vorm van mijn substraat? Frit- of UV-inkten? Infrarood, UV-LED of UV-kwik? De cursus in het Europees Centrum voor Dispersietechnologieën in Selb, Duitsland, geeft de antwoorden.

Verbeteren printkwaliteit

Tijdens laboratoriumsessies experimenteren de deelnemers met voorbehandelingsmethoden en inktkarakterisering. Andere onderwerpen: printparameters, inkttoevoersystemen, droog- en uithardingsmechanismen, printkwaliteit, druppel- en kleurbeheer. Of je nu al een inktjet in je bedrijf hebt geïmplementeerd of nog maar aan het begin van het traject staat, ESMA Academy begeleid je door alle stappen. Doel: een zeer efficiënt decoratieproces. ‘Toonaangevende experts op het gebied van printtechnologie leveren de knowhow voor de cursus en vergemakkelijken de te nemen investerings-, transformatie- en integratiebeslissingen.

Inkjet glas printen

  • ESMA Academy Inktjet voor glastoepassing
  • Datum: 14-16 november 2023
  • Plaats: Europees Centrum voor Dispersietechnologieën in Selb, Duitsland
  • Registreren kan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.