Nieuws
Glaskunst

Op 23 en 24 september vindt het Ambacht in Beeld Festival weer plaats in de NDSM Loods in Amsterdam. Het festival draait om ambacht, glaskunst en het delen van kennis en vaardigheden tussen ambachtslieden uit binnen- en buitenland, en natuurlijk een brede groep nieuwsgierige bezoekers. Het is een feestelijke viering van creativiteit en vakmanschap.

Verre Églomisé

Tijdens het festival zijn er masterclasses van internationale ambachtslieden. Ontdek bijvoorbeeld de eeuwenoude glaskunst ‘Verre Églomisé’ onder de deskundige begeleiding van de Brit Robert Walker. Deze meesterlijke techniek omvat het aanbrengen van een beeld op de achterzijde van een glasplaat met behulp van bladgoud, gevolgd door het toevoegen van kleur. Walker is opgeleid in diverse ambachtelijke technieken en gespecialiseerd in Verre Églomisé. Hij creëert hedendaagse kunstwerken in zijn studio byUMBERTO. Daarbij maakt hij gebruik van eeuwenoude technieken zoals vergulden, polijsten en het schilderen van ontwerpen op glas.

Masterclass

In deze masterclass leer je de geheimen van het spiegelen van bladgoud met traditionele gereedschappen zoals een goudkussen en verguldmes. Walker zal je laten zien hoe je goud met precisie kunt polijsten, extra lagen bladgoud kunt aanbrengen en je ontwerp kunt verfraaien met emailverf. De masterclass in glaskunst wordt aangeboden in samenwerking met de Heritage Crafts Association en is mogelijk gemaakt door de sponsoring van Gold Leaf Supplies. Reserveer je plek voor deze exclusieve masterclass op 23 of 24 september hier.

Workshops

Het festival biedt ook diverse workshops aan waarin glaskunst centraal staat. Zo kun je de basistechniek leren van glas-in-lood en glas graveren met een handpen. Ook een introductie in glasblazen is mogelijk onder de begeleiding van Chiara Lee Taiarol en haar collega’s uit Venetië.

Programma en toegang

Het Ambacht in Beeld Festival vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 september 2023 in de NDSM Loods, NDSM-Plein 85 in Amsterdam-Noord. De toegangsprijs bedraagt € 10,00 aan de deur en € 7,50 in de online voorverkoop. Let op: iedereen die het festival bezoekt heeft een entreeticket nodig, ook als je een workshop of masterclass gaat volgen. Kinderen tot 13 jaar krijgen gratis toegang met een entreeticket. Het volledige programma en de entree vind je op de site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.