Nieuws
Guardian

Guardian Glass heeft een nieuwe functie geïntroduceerd in zijn Performance Calculator-tool. Hiermee kunnen gebruikers de CO2-waarden berekenen van de beglazingsconfiguraties die ze selecteren. Dit betekent dat architecten, bestekschrijvers en glasverwerkers de milieu-impact van de gevels die ze ontwerpen, beter kunnen begrijpen. Ze kunnen in een vroeg stadium bepalen hoeveel impact hun glaskeuzes hebben.

De Guardian Glass Performance Calculator is een online tool voor het modelleren van glasgevels. Gebruikers kunnen glassamenstellingen, coatings en tussenlagen invoeren en zo de thermische en optische eigenschappen bepalen. De bestaande tool maakt deel uit van Glass Analytics, een uitgebreide suite van engineering- en analysetools van het concern. Die helpen de voordelen van hoogwaardig glas in gevels van gebouwen aan te tonen.

Beglazingen combineren

De nieuwe Performance Calculator-functie geeft een schatting van het belichaamde CO2-equivalent voor een groot aantal beglazingscombinaties. Ze is beschikbaar voor alle floatglas, gecoat glas, gelaagd en gecoat gelaagd glasproducten, geproduceerd door Guardian Glass in Europa.

Hoe werkt de Calculator?

Met behulp van de Calculator configureert de gebruiker een geschikt glasontwerp voor zijn project. Ook kan hij de bijbehorende prestatiegegevens bekijken. De beglazing kan vrijwel elke constructie zijn, variërend van monolithisch glas tot meerdere lagen glas, coatings en tussenlagen. Naast de prestatie-eigenschappen die de Calculator genereert, biedt de nieuwe functie een schatting van de belichaamde CO2-eq. voor de geconfigureerde beglazing. Het gaat hierbij om de glascomponenten vervaardigd door Guardian Glass. Extra componenten in de opbouw, zoals afstandhouders, neemt de calculator niet mee

CO2-equivalent Guardian

Met de tool vergelijkt een architect of andere gebruiker meerdere glasconfiguraties en opties. Zo kan hij de impact van bijvoorbeeld extra glaslagen of de integratie van een coating of gelamineerde lagen beter begrijpen. De ‘belichaamde koolstofgegevens’ zijn het CO2-equivalent in kg per vierkante meter glas (CO2-eq.), uitgestoten tijdens de glasproductie. Meegewogen zijn grondstoffen, transport en productie. De berekening is een schatting op basis van de zogeheten ‘Embodied Carbon Factor’ (ECF) van het materiaal.Die is op zijn beurt weer afgeleid van de ‘Regional Environmental Product Declaration’ (EPD). Dit is een onafhankelijk geverifieerd document van derden dat transparante informatie communiceert over de milieueffecten van een product gedurende de levenscyclus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.