Nieuws

Het STOOV-bestuur, waarin vertegenwoordigd FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en de Glas Branche Organisatie, heeft besloten tot een extra stimuleringsmaatregel voor vaktechnische scholing. In zowel 2011 als 2012 is hiervoor een tijdelijke verletregeling van toepassing, aldus GBO in haar nieuwsbrief.

STOOV is het ontwikkelings- en opleidingsfonds in de vlakglassector. De vergoeding bedraagt 150 euro per cursusdag of 75 euro per dagdeel per cursist,  zowel voor open inschrijvingscursussen als voor incompany cursussen. De cursussen moeten zijn uitgevoerd tussen 1 januari 2011 en 31 december 2012. De vergoeding geldt uitsluitend voor de bij het STOOV-fonds aangesloten bedrijven en voor werknemers in dienst van bedrijven aangesloten bij STOOV, maar staat wel los van de gebruikelijke scholingssubsidies en dus ook het budget per bedrijf bij het fonds. De voorwaarden voor de reguliere scholingssubsidies zijn verder ongewijzigd.

Aanleiding voor deze maatregel is de wens van het STOOV-bestuur om vaktechnische scholing, waaronder cursussen in het kader van de GBO-certificering extra te stimuleren. Benadrukt wordt wel dat alle STOOV-bedrijven van deze verletregeling kunnen profiteren.  Door het STOOV-bestuur is voor de verletregeling een budget van 300.000 euro per jaar ter beschikking gesteld, dus in totaal 600.000 euro. CAO-partijen vertegenwoordigd in het STOOV-bestuur willen met deze extra maatregel nogmaals onderstrepen welk belang zij hechten aan het vakmanschap van diegenen die in de glasbranche werkzaam zijn. Door deze investering wordt bevestigd dat zij hierin ook nu hun verantwoordelijkheid willen nemen. Het aanvragen van verletvergoedingen moet met behulp van een speciaal declaratieformulier te downloaden via de site van STOOV. Meer informatie: www.stoov.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.