Nieuws
BrancheBarometer

Uit de 43e BrancheBarometer van OnderhoudNL blijkt dat er nog steeds een tekort is aan vakkrachten. De enquête onder ongeveer 250 leden geeft inzicht in het achter ons liggende ‘hoogseizoen’. Ook blikt de barometer vooruit op het ‘laagseizoen’ 2023-2024.

De BrancheBarometer geeft aan dat de afgelopen periode redelijk positief is afgesloten. Onder de bedrijven is echter ook zorg over de afname van werk en omzet in 2024. De barometer is alleen beschikbaar voor leden van OnderhoudNL.

Omzetafname en tekort aan personeel

Uit de resultaten uit de BrancheBarometer blijkt dat het tekort aan personeel de belangrijkste reden is voor omzetafname. Ook het niet volledig kunnen doorberekenen van materiaalprijzen als gevolg van vaste contracten, speelt een belangrijke rol. Het gaat bij het gebrek aan vakkrachten niet alleen om schilders, maar ook om allround medewerkers.

Allround werkzaamheden

Met de kennis uit de BrancheBarometer ontwikkelt OnderhoudNL praktijktrainingen om medewerkers bij te scholen. Dan kunnen ze ook voor allround werkzaamheden worden ingezet. Daarnaast promoot de brancheorganisatie onder alle leeftijds- en beroepsgroepen het werken in de schilders- en onderhoudsbranche. Dit gebeurt via de landelijke campagne ‘Wij Onderhouden van Nederland’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.