Nieuws

De Nederlandse economie is in het eerste kwartaal van 2011 met 3,2 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Dat is de hoogste groei in drie jaar. Met name de investeringen, met name in de bouw, zijn fors hoger uitgevallen door het uitstekende bouwweer. Dit meldt het CBS, aldus Bouwkennis in haar nieuwsbrief.

De stijgende trend in het Nederlandse BBP zet begin 2011 stevig door. In het eerste kwartaal groeit de Nederlandse economie jaar-op-jaar met 3,2 procent. Kwartaal-op-kwartaal bedraagt de BBP-toename 0,9 procent. ‘Dat zorgt voor werk, inkomen en vertrouwen in de toekomst’, aldus Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken.

Na het rampjaar 2009, waarin de Nederlandse economie met 3,9 procent kromp, is 2010 het jaar van herstel. Het BBP stijgt met 1,7 procent ten opzichte van 2009. Waar in 2009 nog in ieder afzonderlijk kwartaal een jaar-op-jaardaling werd genoteerd, laat in 2010 ieder kwartaal juist een stijging zien. In het eerste kwartaal van 2011 klimmen bijna alle sectoren uit het dal. Alleen de delfstoffenwinning laat een krimp van 4,9 procent zien. De toegevoegde waarde in de bouwnijverheid neemt spectaculair toe, met 12,9 procent ten opzichte van een jaar eerder. Meer informatie: www.bouwkennis.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.