Nieuws

Duco Ventilation & Sun Control, het Veurnse (B) bedrijf dat natuurlijke ventilatie- en zonweringoplossingen ontwikkelt, heeft op 20 mei haar twintigjarig bestaan gevierd. De geschiedenis van het bedrijf staat in het teken van groei en productontwikkeling.

Duco is in 1991 opgericht en begon op het bedrijventerrein te Nieuwpoort met de ontwikkeling en productie van ventilatieroosters. De focus lag vanaf de start op de Nederlandse markt, waar toen reeds een ventilatiewetgeving van kracht was. ‘Deze gewaagde keuze heeft er voor gezorgd dat Duco op vandaag marktleider is in Nederland’, aldus het bedrijf.

In 1998 werd het 3.000 vierkante meter tellende bedrijfspand in Nieuwpoort te klein en verhuisde Duco naar Veurne. Nog eens tien jaar later splitste het bedrijf zich, ‘om de groei te kunnen blijven volgen’, op in twee aparte ondernemingen. Vero Duco focust zich met natuurlijke ventilatiesystemen op de woningbouw en Duco Projects met ventilatieoplossingen en zonwering op de utiliteitsbouw. De bedrijfsoppervlakte bedraagt ondertussen 38.000 vierkante meter op twee terreinen. Circa 95 procent van de omzet is afkomstig uit internationale handel. Als marktleider speelt de Nederlandse markt een belangrijke rol. ‘Nederland is binnen Europa het ventilatieland bij uitstek met een vergevorderde wetgeving op het gebied van natuurlijke ventilatie.’ Andere belangrijke exportlanden zijn Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Polen en de Baltische Staten.

Het productgamma is met het bedrijf meegegroeid. Mede dankzij de Europese wetgeving heeft een sterke evolutie plaatsgevonden op het gebied van ventilatie. Duco begon met de productie van natuurlijke ventilatieroosters, nu is ze uitgegroeid tot een producent van vraaggestuurde natuurlijke ventilatiesystemen die een woning op een natuurlijke en energiezuinige wijze van gezonde lucht voorzien. Via de roosters wordt er verse lucht binnengebracht en met sensoren wordt de luchtkwaliteit gemeten. Is het binnenklimaat ongezond, dan zal de vervuilde lucht afgevoerd worden via de DucoBox. Het campagnebeeld van het twintigjarig bestaan staat om die reden in het teken van ‘Zuurstof voor uw woning’. Meer informatie: www.duco.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.