Productnieuws

Monta-Rent Bouwlogistiek introduceert de Winlet, ‘de eerste glasrobot met een geheel nieuw industrieel design en uitgerust met de nieuwste technologie op het gebied van vacuümtechniek en hydrauliek.’ De Winlet is een product van Gadbjerg Maskinvaerkstad uit Denemarken en is er in twee uitvoeringen: de Winlet 350 en 575 voor het ‘arbovriendelijk transporteren en monteren van glas en kozijnen tot respectievelijk 350 en 575 kilogram’, aldus het bedrijf uit Beverwijk in een persbericht.

De glasrobot heeft volgens Monta-Rent een keur aan voordelen: ‘Door zijn compacte afmetingen en de mogelijkheid om de last zijdelings te zwenken, kan de Winlet door een deuropening van 0,80 meter rijden. Obstakels zoals drempels en hellingbanen kunnen genomen worden dankzij de krachtige rijaandrijving op beide voorwielen. Het dubbele achterwiel heeft een stuuruitslag van 90 graden waarmee eenvoudig door krappe ruimtes gemanoeuvreerd kan worden. Met de vier hydraulische functies kunnen de vacuümzuigers in iedere gewenste positie geplaatst worden: op- en neer, in- en uitschuiven, 180 graden kantelen en heffen-zakken. Verder heeft de Winlet nog drie handmatig bediende functies: zwenken, verschuiven en draaien. Door toepassing van een vacuümrotor kan met deze laatste functie de last eindloos 360 graden gedraaid worden. Via een uitneembaar bedieningspaneel zijn alle aangedreven functies zeer nauwkeurig te bedienen. Voor de elektrisch aandrijving heeft de Winlet twee onderhoudsvrije accu’s. Het opladen hiervan gebeurd via een 230 V aansluiting en de geïntegreerde lader met aansluitkabel. Met de energie spaarfunctie kan de Winlet met geladen accu’s een volledige werkdag ingezet worden. Voor de veiligheid heeft de Winlet een ingebouwde lastbeveiliging en een 2-krings vacuümsysteem met optische LED aanduiding. De bedieningshandgreep van de rijaandrijving is uitgerust met een buikcontact dat bij aanraking de Winlet direct in tegengestelde richting laat rijden.

De Winlet 350 en 575 worden gedemonstreerd tijdens de IRE International Rental Exhibition in de RAI te Amsterdam die gehouden wordt van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 juni. Meer informatie: www.montarent.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.