Nieuws

De Graaff Advies uit Leerdam heeft met Ron Brandhorst een nieuwe glasadviseur in dienst. Brandhorst gaat zich vooral bezighouden met het geven van advies op het gebied van energieneutraal bouwen. Doel is om ‘relaties in vastgoed, aannemerij en gevelbouw bij de toepassing van glas te ondersteunen op een verantwoorde manier met energiebesparende  materialen en producten om te gaan en die effectief in te zetten’, aldus de nieuwe glasadviseur.

Brandhorst heeft de opleiding MTS Mechanische Techniek in Rotterdam gevolgd. Na jarenlange ervaring in de anodiseerindustrie en de gevelbouw heeft hij zijn expertise in de Nederlandse glasbranche opgedaan bij Saint-Gobain, Glassolutions Gevelbouw. Daar hield hij zich bezig met calculatie, verkoop en glastechnische advisering binnen de gevelbouwbranche. ‘Vooral bij glasdikteberekeningen en specialiteiten op het gebied van zon-, geluid-, inbraak- en brandwering en structurele beglazing heb ik altijd gezocht naar de beste keuze voor marktpartijen’, aldus Brandhorst.

Projecten waaraan hij heeft meegewerkt zijn onder meer KPMG  Victoria te Rotterdam (ca. 7000 m2 zonwerende, geluidwerende beglazing,  o.a. als ‘shadowbox’), het Maasstad Ziekenhuis te Rotterdam, (ca. 4000 m2 zon-, geluid- en warmtewerende beglazing) en het hoofdkantoor van TNT te Hoofddorp (ca. 4000 m2 zonwerende beglazing,). Bij dit laatste gebouw is volgens Brandhorst vooral het energieneutrale aspect van belang: ‘Het is één van de eerste gebouwen in Nederland met ‘Leed Platinum’ classificatie’, aldus Brandhorst die tot slot ook het Theater Nieuwegein als voorbeeld noemt waar circa 4000 vierkante meter zon- en geluidwerende en gezeefdrukte beglazing is toegepast. ‘De zeefdruk wordt van binnenuit aangelicht door middel van LED’s en doet zo actief mee voor de binnenverlichting.’ Meer informatie: www.degraaffadvies.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.