Nieuws

Na de installatie van de nieuwe snijlijn voor gelaagd glas, halverwege vorig jaar, is nu ook het nieuwe sorteersysteem bij AGC Oosterwolde in bedrijf genomen. Hiermee is de optimalisatie van de productie een feit, aldus het bedrijf in een persbericht.

De nieuwe lijn snijdt automatisch in x-, y- en z-richting waardoor de output van de lijn toeneemt. Het vervolgens aangeschafte sorteersysteem koppelt de snijlijn aan de assemblagelijn. Dit betekent dat het gesneden glas automatisch op maat wordt gebroken, gesorteerd en naar de assemblagelijnen wordt getransporteerd om daar tot dubbel glas te worden verwerkt. Het aantal handmatige manipulaties van het glas wordt hiermee sterk verminderd.

Een tweede voordeel van dit nieuwe sorteersysteem is volgens AGC dat er in volledige ‘wanorde’ gesneden kan worden. Traditioneel wordt in enkele batches geproduceerd, in volgorde van assemblage, wat het nodige snijafval geeft. Het nieuwe systeem combineert meerder batches en berekent zelf of het snijrendement verhoogd kan worden en daarmee de milieubelasting in de vorm van afval, te verminderen. Naast het verhogen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de productie van AGC Oosterwolde, brengt deze investering ook voordelen op het vlak van ergonomie en veiligheid. Immers veel handmatige manipulaties worden met deze systemen opgevangen. Meer informatie: www.agc-glass.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.