Productnieuws

AGC heeft haar producten SunEwat, Glassiled en Thermobel Store iGT, producten die elektronische systemen en de transparantie van glas combineren, ondergebracht in een nieuwe productgroep: Glasstronics. De glasproducten beantwoorden volgens het concern aan tal van behoeften ‘of het nu gaat om eenvoudige esthetische wensen of om het optimaliseren en beheersen van het energieverbruik in een gebouw.’

Glassiled is een gamma gelaagd glas waarin elektrische luminescentiedioden (RGB of eenkleurig) zijn geïntegreerd. Glassiled biedt aan gevelbouwers en architecten de mogelijkheid om gevels te creëren die overdag transparant zijn en ’s nachts bronnen van kleuren en emoties worden. De LED’s worden gevoed via een onzichtbare, geleidende coating. Glassiled kan in enkel glas, in dubbelglas en ook in spiegels worden toegepast.

SunEwat is gelaagd veiligheidsglas waarin fotovoltaïsche cellen ingekapseld zitten. De assemblage gebeurt tussen twee bladen gehard glas, waarbij het buitenblad bij voorkeur extra-helder is om een maximale hoeveelheid elektriciteit te produceren. De tegenruit kan helder glas, extra-helder glas, gekleurd, gezeefdrukt glas zijn. De SunEwat modules bevatten polykristallijne cellen en zijn verkrijgbaar in meerdere versies. SunEwat kan als dubbele beglazing worden geassembleerd om voor de nodige warmte-isolatie te zorgen. SunEwat heeft een garantie van tien jaar; het rendement wordt respectievelijk gegarandeerd gedurende tien (90% van het nominale vermogen) en twintig jaar (80% van het nominale vermogen).

Thermobel Store iGT is een dubbele of drievoudige, isolerende beglazing waarin tussen de glasbladen een systeem met jaloezieën is geïntegreerd. Het in het gebouw binnenvallende licht wordt altijd beheerst, zodat men een optimale zonwering en de gewenste intimiteit kan regelen. ‘Al naargelang het ontwerp kan Thermobel Store iGT worden aangeboden met verschillende types jaloezieën en bedieningen (automatisch of manueel) en kan het in een BMS-systeem worden geïntegreerd. Thermobel Store iGT beantwoordt aan alle wettelijke eisen. Het regelt de lichtinval en de zonwering en het beïnvloedt het energieverbruik positief. Het kan aangepast worden aan eisen zoals veiligheid, bescherming tegen brand en fysische weerstand’, aldus AGC.

De Glasstronics glasproducten van AGC kunnen autonoom worden toegepast, maar ook  geïntegreerd worden in een zogenaamde BMS–module, Building Management System of een gebouwbeheerssysteem. Ze zijn te herkennen aan een speciaal logo. Meer informatie: www.agc-flatglass.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.