Productnieuws

Market uit Lomm introduceert de ProFin-S, ‘de slimme glasdeur die meegeeft’ zodat vingers nooit meer klem kunnen komen te zitten tussen deur en stijl.

Bij het openen van een glasdeur ontstaat aan de scharnierzijde een spleet die bij het sluiten een val is voor vingers en handen. Door de permanente werking van de vloerveer of door de hefboomwerking kan het tot breuk of in het ergste geval tot amputatie van vingers leiden. Vooral kinderen herkennen het gevaar zelden of niet.

Market heeft hier met ProFin-S een innovatieve, gepatendeerde oplossing voor. Die bestaat uit een glasstrook die is opgenomen in separaat draaiend beslag, onafhankelijk draaiend van de onder- en bovenschoen. Deze 49 millimeter brede strook draait bij weerstand in de tegengestelde richting en voorkomt zo verwondingen aan vingers en handen. ProFin-S is vooral geschikt voor toepassing in gebouwen waar kinderen aanwezig zijn, zoals scholen en kinderdagverblijven, maar ook in openbare ruimtes en ziekenhuizen. Het beslag wordt compleet geleverd voor de meest voorkomende situaties:
• ProFin-S2 – zonder bovenlicht
• ProFin-S3 – met bovenlicht
• ProFin-S4 – met boven- en zijlicht aan scharnierzijde
• ProFin-S5 – met boven- en zijlicht aan sluitzijde
• ProFin-S6 – met boven- en zijlicht aan scharnier- en sluitzijde

Meer informatie: www.market.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.