Nieuws

De leden van GBO zijn tijdens de Algemene Ledenvergadering in Hotel ’t Speulderbos te Garderen akkoord gegaan met de vrijstellingsregels voor de certificering van glaszetters en –monteurs. Certificering wordt verplicht als onderdeel van het lidmaatschap van GBO. De vrijstellingsregels luiden als volgt:

  • Er is geen volledige vrijstelling voor de van toepassing zijnde certificeringscursussen mogelijk.
  • Een gedeeltelijke vrijstelling voor de van toepassing zijnde certificeringscursussen op basis van certificaten/diploma’s van erkende opleidingsinstituten is mogelijk. Dit ter beoordeling van de certificeringscommissie. Dus geen vrijstelling van bijvoorbeeld: cursussen door het bedrijf/(franchise-) organisatie zelf, cursussen van leveranciers en dergelijke. Een lijst van certificaten/diploma’s die vrijstelling opleveren, zal gepubliceerd worden inclusief vermelding waarvoor deze vrijstelling geldt. Daarbij zal ook gelet moeten worden op de ‘leeftijd’ van het certificaat.
  • Een gedeeltelijke vrijstelling voor de van toepassing zijnde certificeringscursussen op basis van uitsluitend praktijkervaring is niet mogelijk.

Meer informatie: www.glasnet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.