Nieuws

Komende zaterdag 9 juli gaat de Stipglas Zomeracademie 2011 van start. Het beloven volgens het atelier uit Tilburg weer boeiende weken te worden. Er worden drie workshops gehouden, verzorgt door JanHein Stip, waar nog een paar plaatsen vrij voor zijn. Als start van de Zomeracademie zal de Amerikaase glasblazer John de Wit zaterdagavond 9 juli een presentatie geven over zijn werk. De presentatie is gratis, wel even een plaats reserveren. Start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).  De drie workshops vinden plaats in de maand juli.

Workshop Glasblazen aan de gloryhole – zaterdag 16 en zondag 17 juli van 10.00 tot 17.00 uur. Een gloryhole is een vuurtrommel die de glasblazer gebruikt om zijn glas in op te warmen en kan ook worden ingezet om zonder een smeltoven glas te blazen. Tijdens deze workshop zal Stip de cursist de eerste beginselen van het glasblazen bijbrengen, waarbij dus gewerkt wordt aan een gloryhole. Het is ook mogelijk om alleen op zaterdag deel te nemen. Kosten: 85,00 euro voor 1 dag en 150 euro voor 2 dagen – incl. gebruik materialen en gereedschap; basishoeveelheid glas; lunch en btw.; excl. speciaal glas.

Cursus Brandschilderen – de basisvaardigheden – introductie zaterdag 30 juli  van 10.00 tot 13.00 uur. Een cursus met een gedegen training in de basisvaardigheden van het traditionele brandschilderen. Na de introductie vinden nog acht maandelijkse bijeenkomsten plaats in de periode september 2011 t/m april 2012 in principe op zaterdagen van 09.30 tot 13.00 uur (de data worden in onderling overleg bepaald). Kosten: 550,00 euro incl. lesmaterialen; lunch (alleen 30-7) en btw maar excl. oefenmaterialen.

Theoriedag Glas? Glas! – zondag 31 juli van 10.00 tot 17.00 uur. Een dag waarop Stip vertelt over glas, glas en nogmaals glas. De verschillende productiemethodes; de diverse verwerkingstechnieken; de fysische eigenschappen etc. Geschikt voor iedereen die met glas werkt (koud- en warmglasbewerking; beginners en gevorderden) of gewoon iets meer wil weten van dit schitterende materiaal. Kosten: 25 euro incl. lunch en btw.

Meer informatie: www.stipglas.com

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.