Nieuws

De komst van het nieuwe Bouwbesluit heeft in veel gevallen gevolgen voor de detaillering van aansluitingen in bouwwerken. De komende maanden organiseert SBR een aantal cursussen, waarin de aanpassingen met behulp van de SBR-Referentiedetails worden toegelicht. Daarbij biedt het kennisplatform voor de bouw specifieke cursussen aan over het Passiefhuisconcept, utiliteitsbouw met staal, houtskeletbouw, hallenbouw, en een algemene cursus gericht op het voorkomen van bouwfouten.

13 september – Wijzigingen in regelgeving en gevolgen voor detaillering
De deelnemers krijgen een overzicht van de wijzigingen in de regelgeving, en van de gevolgen voor de detaillering van hun werk.

27 september – Passiefhuis op detailniveau, nieuwbouw
Het inzicht in de ontwerpprincipes en de detaillering van het passiefhuisconcept. Uitgangspunt zijn de SBR-Referentiedetails.

4 oktober – Bouwgebreken voorkomen
Deze cursus leert bouwgebreken te voorkomen door een juiste toepassing van SBR-Referentiedetails.

11 oktober – Duurzaam en Energiezuinig bouwen
Deelnemers krijgen inzicht in het ‘oerwoud’ aan labels, keurmerken en maatlatten en handvatten om de duurzaamheidsdiscussie in het eigen bedrijf op gang te brengen.

10 november – Luchtdicht bouwen
Hoe maak je een woning zorgvuldig luchtdicht? Deelnemers leren met een groot aantal foto’s en detailtekeningen hoe zij een hoge mate van luchtdichtheid verkrijgen.

16 november – Naar energie neutrale utiliteitsbouw met staal
Europe streeft in 2020 naar ‘nearly zero energy buildings’. Deze cursus toont hoe je een energiezuinige buitenschil voor utiliteitsgebouwen ontwerpt met bijbehorende SBR-Referentiedetails.

22 november – Wijzigingen in regelgeving en gevolgen voor detailleren
De deelnemers krijgen een overzicht van de wijzigingen in het Bouwbesluit en de gevolgen voor hun detailleringen.

24 november – Energiezuinige en -neutrale houtskeletbouw
Ervaren bouwadviseurs gaan in op de mogelijkheden van houtskeletbouw met het oog op energieneutraal bouwen en renoveren, het Passiefhuisconcept en bouwkundig detailleren.

6 december – Hallenbouw volgens het nieuwe Bouwbesluit
Het nieuwe Bouwbesluit stelt hogere eisen aan de thermische isolatie en brandcompartimentering van hallen. Deze cursus laat zien hoe je voldoet aan alle nieuwe eisen.

Meer informatie: www.sbr.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.