Nieuws

Glas in Beeld nummer 4 september 2011 is verschenen. In de uitgave onder meer aandacht voor De Haagsche Zwaan (zie de foto), het nieuwe kantoorgebouw in Den Haag waarvan de glazen gevel 21 graden over de Utrechtsebaan helt. Ook gaan we in op de spraakmakende openingsspeeches van de twaalfde Glass Performance Days (GPD), het tweejaarlijkse glascongres in Finland. Verder behandelen we Quantum Glass, de verzamelnaam van Saint-Gobain voor haar meest innovatieve glasproducten die in Parijs trendy worden gepresenteerd in ‘A Glass House’.

De Haagsche Zwaan, een ontwerp van ZZDP Architecten, is het nieuwe kantoorgebouw dat in hartje Den Haag over het einde van de Utrechtsebaan helt. Met een hoogte van 74 meter en ruim 18.000 vierkante meter vloeroppervlak vult het gebouw de gehele kavel op. De markante gevel helt 21 graden over en is geheel met glaspanelen en doorzichtglas bekleed. Meer over de Haagsche Zwaan lezen? Vraag een proefexemplaar van Glas in Beeld op.

De twaalfde Glass Performance Days (GPD) stonden in meerdere opzichten in het teken van besparen. Zuinig omgaan met energie stond centraal tijdens de openingsspeeches en parallelsessies, maar ook de organisatie moest de broekriem aanhalen. Het themaprogramma was te commercieel, maar de standpresentatie van Van Dijken Glas uit Waddinxveen en Glasid – Duits partner voor gebogen glas – maakte veel goed. Lees alles over de GPD in Glas in Beeld. Vraag hier een proefexemplaar op.

Quantum Glass is de verzamelnaam van Saint-Gobain voor haar meest innovatieve glasproducten. De een al wat langer op de markt, en verpakt in een nieuw jasje, de ander ‘de volgende stap in de revolutionaire ontwikkeling van glas’. Quantum duikt in Europa overal op, op beurzen en manifestaties, en in Parijs presenteert Saint-Gobain haar spectaculaire glasproducten op een trendy wijze in ‘A Glass House’. Lees een reportage uit Parijs in de nieuwe uitgave van Glas in Beeld. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.