Nieuws

Kenniscentrum Glas organiseert een seminar over de gevolgen van het nieuwe Bouwbesluit en de verwijzing naar de Eurocodes op het toepassen van glas als bouwproduct. Het seminar vindt plaats op donderdag 13 oktober in het Nieuwegein Business Center (NBC).

Per 1 januari gaat het Bouwbesluit 2012 in. Ook bij het toepassen van vlakglas als bouwproduct speelt het gewijzigde Bouwbesluit een belangrijke rol. Nieuw is ook dat verwezen wordt naar de Eurocodes. Zo is de nieuwe NEN 2608 – die op korte termijn wordt gepubliceerd en waarnaar het Bouwbesluit 2012 verwijst – reeds op de Eurocodes aangepast. Voor ver- en bestaande bouw gaat NEN 8700 Gebouwen – Het minimum veiligheidsniveau gelden. De norm geeft de grondslagen van de beoordeling van de constructieve veiligheid van een bestaand bouwwerk. Diverse sprekers behandelen het thema vanuit verschillende invalshoeken:

  • Theo van der Zwaan, Kenniscentrum Glas (dagvoorzitter),
  • Jan Loogman, teamleider Vergunning en Handhaving (Gemeente Soest), docent bouwregelgeving BOB, over het hoe en waarom van een nieuw Bouwbesluit en de belangrijkste wijzigingen,
  •  dr. ir. Nico Scholten, Expertisecentrum Regelgeving Bouw over de nieuwe rol van de Eurocodes, welke Eurocodes zijn relevant en hoe met de codes te werken?
  •  ing. Adri Borst, COBc over het Bouwbesluit 2012 in relatie met de Wabo, de Bor en de Mor,
  • Peter van Dijk, technisch adviseur Kenniscentrum Glas, over de gevolgen van het nieuwe Bouwbesluit voor glas als bouwproduct.

Het seminar is bedoeld voor al diegenen die direct of indirect te maken hebben met het toepassen van glas als bouwproduct. Dus niet alleen medewerkers van glasbedrijven, maar ook van gevelbouwers, adviesbureaus en toezichthoudende instanties. Deelnamekosten: 235,- euro exclusief BTW per deelnemer. Voor bij GBO aangesloten bedrijven zijn de kosten 195,- euro (ex BTW). Het seminar start op 13 oktober om 15.00 uur. Ontvangst en registratie: vanaf 14.30 uur. Afsluiting: rond 18.00 uur. Voor deelname en inschrijving: www.kenniscentrumglas.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.