Productnieuws

Luxlight, producent en leverancier van hoogwaardige aluminium lichtstraten voor woningen, gaat zich volledig richten op de productie en levering van grootformaat platdakramen voor de particuliere woningsector. Het bedrijf uit Westerhoven levert uit voorraad ‘het grootste platdakraam dat momenteel op de markt verkrijgbaar is’. Voor een zadeldak gaat het dan om twee maal zes velden met een sparingbreedte en -diepte van totaal 4.854 x 1.780 millimeter.

Daglicht is gezond. De producten van Luxlight zijn dan ook ontwikkeld om de grootst mogelijke hoeveelheid daglicht naar binnen te halen. Met de term ‘grootste platdakraam‘ onderscheidt Luxlight zich van alternatieve producten zoals lichtkoepels en spiegelbuizen. ‘Platdakraam’ geeft duidelijk aan waar de daglichtoplossing van Luxlight voor bedoeld is: het platte dak. Het assortiment is opgebouwd uit een aantal uit voorraad leverbare standaardmodellen (Luxlight Basic) en platdakramen op maat (Luxlight Pro). Om optimaal en snel aan te kunnen sluiten op het bouwproces, zijn de Basic-ramen direct uit voorraad leverbaar. Dit gamma omvat drie typen, elk leverbaar in vijf vaste maten. De lessenaarsdaken worden uitgevoerd in een hellingshoek van 15 graden, het zadeldak in een hellingshoek van 30 graden. Het glas is zonwerend HR++ veiligheidsisolatieglas met opbouw 4-15-44.2 (Thermobel EnergyN) met een isolatiewaarde (Ug-waarde) van 1,0 W/m2K, lichttoetreding LTA = 71% en zontoetreding ZTA = 42%. Geluidsreductie voor wegverkeer 30 dB(a), railverkeer 36 dB(a) en vliegverkeer 32 dB(a).

Als reden voor de keuze voor het glas van AGC noemt Luxlight: het glas heeft een neutrale kleur, een hoge lichtdoorlaat wat belangrijk is voor de functie van onze platdakramen (zoveel mogelijk licht binnenkrijgen), een hoge isolatiewaarde, een zonwerend karakter en warmer in de winter, koeler in de zomer. Luxlight kan ook matglas leveren door het gebruik van een matte folie voor de gelamineerde binnenruit. Ook glas met een anti-vuilbehandeling behoort tot de opties. Montage gebeurt door een eigen team. De garantie is tien jaar. Het bedrijf geeft aan dat alle ramen inbraakwerend zijn en voldoen aan het Bouwbesluit en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Meer informatie: www.luxlight.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.