Nieuws

Glas is aan een brede opmars begonnen in de wereld van het bouwen. De postacademische cursus ‘Architectonische en constructieve toepassingen met glas’ van de TU Delft speelt hier met drie modules op in.

  • Module 1: Architectonisch ontwerpen met glas (24 november, € 395 excl. BTW). Deze dag richt zich op het ontwerpen van glasconstructies. Na een rondleiding door de fabriek van AGC te Tiel komen de nieuwe ontwerpmogelijkheden van glazen constructies en gevels aan de orde. Zo gaat Gerard Loozekroot (UNStudio) in op de architectonische aspecten van glas (gekromde gevelvlakken). Rob Nijsse (ABT/TUDelft) licht de constructieve eigenschappen van glas aan de hand van vele experimentele praktijktoepassingen toe.
  • Module 2: Bouwfysica, detaillering, schade, onderzoek (1 december, € 395 excl. BTW). Glasconstructies moeten naast de primaire zicht- en de daglichtfuncties, aan wisselende combinaties van andere eisen voldoen. Erik van den Ham (TU Delft) zal de energetische en duurzaamheidsaspecten van gebouwgevels tegen het licht houden. Verder wordt op deze dag ingegaan op de brandveiligheid- en de akoestische kwaliteiten van glas. Ook de detaillering komt aan de orde, zo wordt het innovatieve verbindingssysteem van Fischer behandeld. Ir. F.P.Bos van TU Delft geeft een overzicht van onderzoeksprojecten aan verschillende, internationale universiteiten.
  • Module 3: Rekenen aan glasconstructies (2 december, € 495 excl. BTW). Na jaren alleen als transparante en uitzicht leverende gevelvulling de wind en regen tegen te hebben gehouden, zien we steeds meer constructieve toepassingen van glas. Vloeren van glas, daken van glas, gevels van glas, alles is tegenwoordig mogelijk hoewel de bijbehorende techniek nog niet alle kinderziektes heeft overwonnen. Daarnaast moet glas bijdragen aan de verhoogde duurzaamheideisen die aan gebouwen worden gesteld.

Locatie: AGC Flat Glass Nederland te Tiel. Totale kosten bij deelname aan alle modules: € 1.080 excl. BTW. Meer informatie: www.pao.tudelft.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.