Nieuws

Gemeentehuis en bibliotheek Heemskerk Verrassend licht van binnen. Het nieuwe gemeentehuis en bibliotheek in Heemskerk is een doordacht gebouw waar op onverwachte plaatsen slimme, nuttige maar ook gewoon leuke glastoepassingen te vinden zijn. Lichtstraten en lichtstroken in de buitengevel, glazen taatsdeuren met een kunstwerk en natuurlijk ramen en puien die het gebouw ruim en licht maken. Via ‘spiekgaatjes’ kijken voorbijgangers in de raadszaal. Meer weten? Lees alles over de glastoepassingen van dit project in de nieuwe uitgave van Glas in Beeld of vraag hier een proefexemplaar op.

Vitrum: kwaliteit boven kwantiteit De beurs Vitrum kende een stabiel bezoekersaantal, maar de Nederlandse standhouders sprekend, of agenten van buitenlandse ondernemingen, ging de kwaliteit van het bezoek boven de kwantiteit. Hoaf uit Oldenzaal was, met het naar eigen zeggen noteren van tientallen orders, nog het meest positief over het tweejaarlijkse happening in Milaan. Vitrum prikte de actualiteit van een land in crises weg met luxe hapjes. Meer weten over de noviteiten uit Milaan? Lees de nieuwe uitgave van Glas in Beeld of klik hier voor het opvragen van een proefnummer.

Seminar Glas en Bouwbesluit De toon van het seminar ‘Glas en het nieuwe Bouwbesluit 2012’ van Kenniscentrum Glas werd vooral gezet door een bijeenkomst de avond vóór die dertiende oktober 2011. Toen besloot minister Donner dat het besluit niet op 1 januari, maar op zijn vroegst 1 april en wellicht zelfs pas 1 juli 2012 wordt ingevoerd ‘om de bouwwereld tijd te geven er aan te wennen’. Het volledige verslag leest u in de nieuwe uitgave. Een proefexemplaar vraagt u hier op.

Van Veen Glasspecials succesvol Arie van Veen van A.L. van Veen Glasspecials vraagt het zichzelf wel eens af. Hoe kan het toch dat het ze in Woerden goed gaat? ‘Het antwoord is soms eenvoudig. We komen onze afspraken altijd na, ook als het pijn in de portemonnee doet, maar dat is niet het enige. We gaan en staan voor kwaliteit.’ In september kondigde Van Veen de uitbreiding aan van het pakket brandwerende beglazing van het Zwitserse Glas Trösch. Succesvol ondernemen in het Groene Hart in de nieuwe uitgave van Glas in Beeld. Klik hier voor een proefexemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.