Productnieuws

Aan het Stadhoudersplein in Rotterdam is een bijzonder constructief glazen luifel te vinden. De glazen liggers van de luifel, een ontwerp van VVKH Architecten uit Leiden in combinatie met Glasimpex Schiedam, zijn berekend, gecontroleerd en uitvoerig getest. De liggers zijn van PVB-gelaagd glas, opgebouwd uit drie lagen thermisch gehard glas 12 x 440 millimeter. De liggers zijn 2700 millimeter lang en op een raster van 2133 millimeter gemonteerd. De bevestiging van de liggers aan de stalen torsieligger is uitgevoerd met stalen hoeken door een combinatie van klemming en stuik. De klemming wordt geactiveerd door de bout voor te spannen; stuik door de ruimte tussen vulring en gat in het glas te vullen met een mortel. De liggers dragen een glazen luifel van twee lagen thermisch voorgespannen glas 12 millimeter dik met een totale lengte van 20 meter. Alles over de liggers, berekeningen en testen in de nieuwe uitgave van Glas in Beeld die zojuist is verschenen. Vraag een proefnummer op.

1 reactie op “Constructief glazen luifel doorstaat testen glasrijk

  1. Lert Fontein schreef:

    Het ziet er goed uit. De negen grote horizontale glasvlaken lijken mij erg kwetsbaar. Wanneer van de bovenligende woningen iets van de balkons of uit het raam zou vallen dan is het glas kaduuk.
    Er zijn nu al twee van de negen vlaken in een soort matglas veranderd. Dure grap. Is niet tegen dit soort beschadigingen beveilgd.
    Ik heb er fotos van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.