Nieuws
Cursus werken met borosilicaat glas

Stipglas uit Tilburg organiseert aanstaand weekend een aantal workshops voor glaskunstenaars die hun kennis van glasbewerken willen verrijken. Glazen ringen maken, UFO’s uit zacht glas en Vloeibaar glas staan vanaf donderdag op het programma.

Glazen ringen maken olv Falk Bauer – donderdag 10 en vrijdag 11 november Een workshop waarin de cursisten aan een ringconus met zacht glas ringen leren maken. Door met een ringconus te werken zijn alle maten ringen mogelijk. De eerste dag ligt de focus op open ringen en de tweede dag op gesloten ringen. Brander ervaring vereist: niveau 2. Kosten: 200 euro incl. basishoeveelheid glas; materialen; lunch en BTW.

UFO’s uit zacht glas olv Christin Bauer – zaterdag 12 en zondag 13 november Ook tijdens deze workshop draait alles rondom de techniek van het off-mandrel werken. Anders dan bij de ringen zal hier een nadruk liggen op het off-mandrel verzamelen én vormen van grotere glasmassa’s. Deze techniek zal duidelijk worden gemaakt aan de hand van vogeltjes, draken en wat er zoal nog meer rondvliegt. Brander ervaring vereist: niveau 2+. Kosten: 225 euro incl. basishoeveelheid glas; materialen; lunch en BTW.

Vloeibaar glas olv JanHein van Stiphout – zaterdag 12 en zondag 13 november Bij de glasfusingtechniek wordt veelvuldig gebruik gemaakt van glaspoeders, – korrels en stringers. Deze producten (halffabricaten) zijn gewoon te koop. Maar er is meer mogelijk: in deze workshop worden halffabricaten gemaakt, die niet te koop zijn, maar die wel de vormgevingsmogelijkheden binnen het fusen aanmerkelijk vergroten en – grotendeels – ook in de eigen glasoven te maken zijn. Zo zullen er met behulp van glory hole (vuurtrommel) en blaaspijp murrini’s worden gemaakt; wordt een stringeroven ingezet om gebogen of meerkleurige stringers te maken en wordt geleerd hoe je zelf meerkleurige glasplaten kunt maken. Voor beginners en gevorderden. Kosten: 225 euro incl. basishoeveelheid glas; stookkosten; materialen; lunch en BTW en excl. speciaal glas.

Inschrijven is steeds alleen mogelijk voor twee dagen en de werktijden van alle cursusdagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur. De locatie is Utrechtsestraat 6-8 in het centrum van Tilburg. Meer informatie en aanmelden: www.stipglas.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.