Nieuws

Vlakglas is de drager van PV-cellen en ook als het gaat om de integratie van fotovoltaïsche oplossingen in gevel en dak, speelt vlakglas een grote rol. Scheuten Solar breidt haar serie Optisol gebouwgeïntegreerde PV-oplossingen (BIPV) uit met vijf toepassingsspecifieke producten. Naast de bekende maatwerkoplossingen, omvat de Optisol-familie nu ook de S-line: Optisol Sky, Screen, Skin, Shade and Street, respectievelijk voor overheadtoepassingen, warme gevels, koude gevels, zonweringen en toepassingen in de openbare ruimte.

Deze gestandaardiseerde oplossingen voldoen volgens Scheuten zowel aan de esthetische eisen van de architect als aan de strikte constructieve voorwaarden van installateurs en gevelbouwers. Om een snelle start mogelijk te maken bij het ontwerp- en renovatieproces van duurzame gebouwen, heeft Scheuten Solar specifieke producten ontwikkeld om PV in uiteenlopende toepassingen van de bouw te integreren. In tegenstelling tot de reguliere PV-modules in een frame, kunnen deze gebouwgeïntegreerde oplossingen worden beschouwd als gewone bouwmaterialen zoals glas, met een vrijwel onbeperkte ontwerpvrijheid voor wat betreft vorm, afmetingen, kleuren en transparantie, terwijl ze blijven voldoen aan veel verschillende constructieve eisen.

Aangemoedigd door recente Europese energiewetgeving (EPBD2) voeren vastgoed- en huiseigenaren, architecten, constructeurs en projectontwikkelaars in toenemende mate hun bouwontwerpen uit met fotovoltaïsche oplossingen. Scheuten Solar kan bogen op vele jaren ervaring op het gebied van glas en PV-producten. Jan-Willem Tolkamp, manager van het internationale BIPV-team: ‘Onze gebouwgeïntegreerde oplossingen maken optimaal gebruik van de voordelen van zonne-energie in bebouwde omgevingen. Dankzij onze gecombineerde kennis van zowel glas als van PV, kunnen wij onze klanten uitgebreid advies en turn-key gebouwgeïntegreerde oplossingen aanbieden. Op die manier wordt een gebouw een dagelijkse inkomensbron in plaats van een kostenpost.’

Meer informatie: www.scheutensolar.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.