Productnieuws

Pilkington Pyroclear is de meest recente toevoeging aan het brandwerende glas assortiment van Pilkington. Naast de bekende opschuimende brandwerende beglazingen Pyrodur en Pyrostop introduceert Pilkington nu speciaal gehard brandwerend glas dat geschikt is als tweezijdig rookwerende en vlamdichte (E) beglazing tot wel 60 minuten brandwerendheid.

Pilkington Pyroclear is een heldere geharde brandwerende enkelglas (vanaf 6 mm) beglazing die door zijn speciale randafwerking toepasbaar is in zeer grote afmetingen. Hiermee biedt Pilkington een kostenefficiënte oplossing voor transparante rookwerende scheidingen en scheidingen die brandwerend moeten zijn op basis van vlamdichtheid en stabiliteit (E‐criterium volgen EN 13501‐2).

Pyroclear heeft volgens Pilkington een aantal unieke eigenschappen. Door de speciale randafwerking onderscheidt het zich van andere geharde brandwerende glassoorten met eenvoudige plaatsingsvoorschriften die ruime toleranties toelaten zoals een standaard insteekdiepte van 10 tot 15 millimeter. Hiermee kan het glas eenvoudig en snel geplaatst worden zonder dat de brandwerende prestatie in het geding komt. Daarnaast wordt Pyroclear altijd voorzien van een stevige aluminium randtape. Omdat gehard brandwerend glas heel moet blijven gedurende een brandsituatie en een beschadiging een verzwakking kan zijn in het glas die kan leiden tot een breuk in de eerste minuten van een brandsituatie, is het van essentieel belang dat de rand niet beschadigd is. De randtape geeft niet alleen extra bescherming van de randen en de speciale randafwerking, maar is tevens voor de installateur een indicatie dat wanneer de tape onverhoopt beschadigd is, de glasrand daaronder ook verzwakt is.

Pyroclear is als enkelglas, gelaagd glas en isolatieglas verkrijgbaar. Voor verbeterde zonwerende en/of thermisch isolerende prestaties kan het gecombineerd worden in isolatieglas met Optitherm S3 of Suncool coatingen. Testen met aluminium en houten kozijnen zijn in voorbereiding. Meer informatie: www.pilkington.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.