Nieuws

AGC levert 13.500 vierkante meter Thermobel Top N+ beglazing voor renovatie van de Vollenhove flat in Zeist, de grootste galerijflat in West-Europa. Gebouwd in 1967 voldoen de 728 huurwoningen niet meer aan de huidige energieprestatie. Opdrachtgever Woningcorporatie de Kombinatie uit Zeist wil met de renovatie EPA-labelsprongen maken van F naar B en van G naar C. Omdat deze flats meer glasoppervlak hebben dan een gemiddelde woning wordt met het plaatsten van debeglazing de isolatiewaarde sterk verbeterd. Tegen maart volgend jaar moet het glas zijn geplaatst.

Aannemer Breijer Bouw werkt volgens het Lean-principe. Dit principe heeft als doel het totale bedrijfsproces te vereenvoudigen c.q. te versnellen en verspillingen zoveel mogelijk te elimineren. Deze manier van werken betekende dat AGC zich als glasleverancier ook aan dit principe moest conformeren. De Kombinatie heeft bovendien als eis gesteld dat één woning binnen drie dagen gereed moet zijn en dat de beglazing aan de voor- en achterzijde van de woning er niet gelijktijdig uit mag in verband met de overlast die de bewoner dan ondervindt.

Het project begon met een pilot woning. Op deze manier konden alle partijen op elkaar inspelen en het logistieke proces optimaliseren. Zo bleek in de beginfase dat het effectiever is om eerst aan de voorkant van de woning te beginnen met de vervanging van het glas en daarna de achterkant. Ook de manier van glas aanleveren is in deze beginfase aangepast. Door glasbokken anders in te delen en te werken met mini-containers kan er vlotter en meer gestructureerd worden gewerkt. ‘Hoewel het werken volgens het Lean-concept in de huidige moeilijke economische omstandigheden een extra ‘boost’ heeft gekregen, zullen de voordelen van dit concept ook in betere economische tijden hun voordeel blijven behouden. Namelijk het terugdringen van faalkosten en verbeterde arbeidsomstandigheden omdat de werkzaamheden beter op elkaar afgestemd zullen zijn’, aldus AGC. Meer informatie: www.agc-flatglass.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.