Nieuws

Kennisplatform Renda voert jaarlijks een renovatieonderzoek uit onder woningcorporaties en geeft in samenwerking met Uitgeverij Æneas Pamflet uit, een uitgave met daarin ‘best practices’ op het gebied van renovatie. De groeiende renovatiemarkt biedt kansen voor alle disciplines in de bouw, ook vlakglassector. Reden voor de organisatie van een Renovatiedag: vandaag worden de jongste cijfers toegelicht, het eerste exemplaar van Pamflet uitgereikt en presenteert ook de beurs Renovatie zich. De bijeenkomst in Utrecht is alleen toegankelijk voor pers.

Renda heeft als doel sneller, duurzamer en vooral slimmer renoveren in Nederland te bevorderen. Kennisverspreiding en kennisdeling zijn hierin cruciaal. Om meer inzicht te krijgen in de renovatiemarkt presenteert Renda cijfers waaruit blijkt dat de renovatiemarkt dusdanig groeit dat een deel van de algehele dalende trend in de bouw kan worden gecompenseerd. De grootste kansen liggen op het gebied van de vervanging van installaties en de isolatie van gevels en daken, met daarin spouwisolatie en de verbetering van kozijnen en glas als grootste uitdagingen.

VNU Exhibitions Europe introduceert Renovatie, de eerste nationale vakbeurs met een exclusieve focus op renovatie in bouw en installatie. Renovatie wordt van 6 tot en met 8 maart 2012 gehouden in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Tijdens de bijeenkomst wordt het eerste exemplaar van Pamflet uitgereikt. De traditie van de Nederlandse woningbouw nodigt uit om op een niet-orthodoxe wijze naar de kwaliteitsaanpassing ervan te kijken. De stringente bemoeienis van de overheid in de vorige eeuw met de woningbouw en de overal terugkerende rijtjeswoningen, vragen om een projectoverstijgende benadering, waarbij vooral ruimte wordt gegeven aan maatwerk en individuele keuze. Het boek: ‘Pamflet, Renovatie als Hollands-Herontwerp’ poogt dit thema te vangen. Het gaat om de zoektocht naar de serie van één, waarbij nieuwe samenwerkingsvormen een ondersteuning kunnen zijn voor de gewenste en noodzakelijke productinnovatie. Meer informatie: www.renda.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.