Productnieuws

Glas is een perfect product voor het renoveren van gevels. Met Kristalcolor en Kristalprint ontwikkelde Steinfort Glas uit Franeker twee innovatieve glasproducten, waarmee ‘elke bestaande gevel een indrukwekkende metamorfose ondergaat’.

‘Een nieuwe glazen gevel combineert duurzaamheid met kostenefficiëntie en geeft het oude gebouw een moderne, eigentijdse uitstraling. Glas is een duurzaam materiaal dat de tand des tijds goed doorstaat, waardoor een gebouw er over 25 jaar nog fris en verzorgt uitziet.’ Op deze manier promoot Steinfort de mogelijkheden van glas op het gebied van gevelrenovatie en met Kristalcolor en Kristalprint speelt het bedrijf hier op in. Kristalcolor is glas voorzien van een volvlakbedrukking in bijna elke kleur; totaal meer dan 150 moderne tinten. De kleur is slijtvast, UV- en weerbestendig waardoor het uitermate geschikt is voor zowel ex- als interieur. De Kristalcolor kleurwaaier vergemakkelijkt de keuze. Kristalprint is een digitale keramische print op glas die de mogelijkheid biedt tot het maken van gevelontwerpen. De afbeelding kan over de verschillende panelen doorlopen, waardoor een groot beeld zichtbaar wordt.

Steinfort maakt bij het bedrukken van glas gebruik van keramische lakken die ‘micro glasdeeltjes’ bevatten, die door middel van een rollercoatmachine op het glas worden aangebracht. Hechting vindt plaats door het glas in een hardingsoven op hoge temperatuur te brengen: wanneer de lak in aanraking komt met het hete glas smelten de glasdeeltjes en worden de pigmenten in het glasoppervlak gefixeerd. Meer informatie: www.steinfort.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.