Nieuws

Tetterode Glas Atelier BV, de werkmaatschappij van Tetterode Glas in Voorthuizen, is failliet verklaard. Dertien medewerkers staan op straat. Er wordt gewerkt aan een doorstart om te voorkomen dat ook de holdingmaatschappij omvalt.

Tetterode heeft het faillissement, dat eind vorige week door de rechter werd uitgesproken, zelf aangevraagd, verklaart directeur Jaap Wiersema. ,,De bank gaf namelijk aan dat de omzetbasis die we op papier hadden voor 2012 onvoldoende is om met de huidige bezetting door te gaan en aanvullend te financieren.’’ Aldus de Barneveldse Krant.

Volgens Wiersema is het faillissement terug te voeren op het verlies van ,,een grote klant’’ in 2008. ,,Die maakte toen 35 tot 40 procent van de omzet uit.’’ Het bedrijf reorganiseerde stevig en investeerde in nieuwe klantenwerving, maar boekte in 2009 uiteindelijk toch een negatief resultaat. Klap op de vuurpijl was volgens Wiersema het instorten van de bouwmarkt in 2010.

Curator M.E. Meijnhardt van Marxman Advocaten uit Amersfoort onderzoekt op dit moment de mogelijkheden voor een doorstart, waardoor een deel van het personeel weer aangenomen kan worden.  Volgens Wiersema ziet het er ,,hoopvol’’ uit, maar moet er wel snel wat gebeuren, omdat anders ook de holdingmaatschappij – eigenaar van het onroerend goed en installaties – ter ziele gaat en daarmee heel Tetterode zou verdwijnen.

Tetterode Glas Voorthuizen maakt sinds 1967 in het oog springende, speciale glastoepassingen. Voorbeelden zijn opdrachten van het Paleis van Justitie in Den Bosch, luchthaven Schiphol, de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en diverse dierentuinen.

Overgenomen van BarneveldseKrant.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.