Nieuws

Door de aanzienlijke overcapaciteit in combinatie met een sterk teruglopende vraag op de Europese glasmarkt, heeft AGC Glass Europe de vertegenwoordigers van het betrokken personeel geïnformeerd over haar voornemen om de oudste twee floatovens in Europa te sluiten. Het gaat om één van de vier ovens van de vestiging in Moustier (België) en om de oven in Salerno (Italië). De werkgelegenheid van totaal bijna 250 mensen komt hiermee op de tocht te staan.

De oven in Moustier is aan het einde van zijn levenscyclus gekomen en zou midden maart worden gedoofd. ‘Daar de markt geen enkel teken van herstel vertoont, kan er vandaag niet aan een eventuele herstelling gedacht worden’, schrijft AGC in een persbericht. ‘De concurrentie is en blijft fel en daarom wil de directie van de vestiging in Moustier de bedrijfsactiviteiten reorganiseren, kwestie van het concurrentievermogen op te trekken in deze kritische omstandigheden. Hierbij hoort een tweeledig plan dat vandaag op een  ondernemingsraad werd bekendgemaakt. Dat zou onder meer de huidige 719 arbeidsplaatsen met 123 kunnen terugschroeven. Daarover wordt vooraf nog gepraat met de vakbonden en ook zal overleg worden gepleegd over de begeleidende maatregelen, zoals de opzet van een tewerkstellingscel’, aldus AGC.

De vestiging van Salerno heeft een productieoven, een verwerkingslijn voor gelaagd glas en een distributiecentrum. De aanhoudende crisis en de lokale overcapaciteit treffen ook deze vestiging die eind februari haar oven stil wil leggen. Daar zijn 125 mensen op een totaal van 140 bij betrokken. Deze maatregelen zullen samen met de vakbondsorganisatie worden besproken. De vestiging zal wel haar activiteiten in de veredeling en de distributie voortzetten. AGC Glass Europe telt achttien ovens voor de productie van vlakglas (float) gespreid over West-, Centraal en Oost-Europa. Meer informatie: www.agc-glass.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.