Nieuws

De nieuwe uitgave van Glas in Beeld die vandaag verschijnt, staat in het teken van glasbeslag, maar natuurlijk komen veel meer onderwerpen aan de orde, zoals vanuit het oogpunt van vlakglas de spraakmakende Kromhout Kazerne in Utrecht (Liever glas dan baksteen), het kunstwerk in het plafond van de appèlruimte van de politie Haaglanden (Bubbles van glas), de blikvangers tijdens de Floriade (de InnovaToren en Villa Flora) en de toelichting op de nieuwe NEN 3569 (Helder technisch bulletin Pilkington).

Special glasbeslag In de special over glasbeslag gaan we in op de mogelijkheden voor onderhoud aan glas. Naar gelang de intensiteit van het gebruik, zal een glazen deur regelmatig afgesteld dan wel nagesteld moeten worden. Het maken van afspraken hierover, bij voorkeur vastgelegd in een service- of onderhoudscontract, biedt lucratieve kansen voor glasbedrijven. Verder komen de ‘innoviteiten’ van Lanti, Market en Minusco aan de orde, terwijl Glass Tech Solutions zich als jong bedrijf introduceert. Tot de highlights behoren:

  • van Lanti: het nieuwe concept ‘Nivello+’ van Pauli & Sohn, een rechthoekig douchescharnier met een liftmechaniek (6 mm) waarvan de nulstand volledig instelbaar zal zijn,
  • van Minusco: schuifdeuren van het type Slak die ook leverbaar zijn met een softclose systeem,
  • van Market: de Zenith-S , een gepatenteerde hydraulische deursluiter voor enkel- en doordraaiende deuren die volledig instelbaar is.

Liever glas dan baksteen Het ministerie van Defensie en opdrachtnemer Komfort bouwden de nieuwe Kromhout Kazerne in Utrecht volgens een contract waarin ze 25 jaar vooruitkijken. En wie ver vooruitkijkt, maakt andere keuzes. Zonwerend glas vraagt minder onderhoud dan buitenzonwering. Doorlopende glasvlakken zijn eenvoudiger te reinigen dan onderbroken stroken. En op de lange termijn vraagt glas in kliklijsten minder onderhoud dan gekitte beglazing.

InnovaToren en Villa Flora Floriade Voor het eerst in de geschiedenis wordt de Floriade, waar ruim 2 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland worden verwacht, buiten de Randstad gehouden. Blikvanger in Venlo zijn de InnovaToren en Villa Flora. Scheuten Glas leverde het glas voor deze bouwwerken ‘in haar achtertuin’. Na de landbouwtentoonstelling krijgen de gebouwen een tweede leven en wordt het terrein omgevormd tot een duurzaam bedrijventerrein, het Venlo GreenPark.

Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.