Productnieuws

Stolker Glas introduceert lichtgewicht triple glas. Het bedrijf uit Nieuwegein brengt een breed scala aan samenstellingen op de markt met als dunste versie een paneel met drie ruiten van 2 millimeter gehard glas. In een opbouw met twee maal een spouw van 3 millimeter, gevuld met Xenon gas en voorzien van twee Low-E coatings, haalt de drievoudige beglazing een Ug-waarde van 0,7 W/m2K.

Met dit nieuwe type glas is volgens Stolker een gewichtsbesparing tot ruim 50 procent mogelijk. ‘We leveren hiermee het lichtste triple glas met niet alleen als voordeel dat het eenvoudig te transporteren, tillen en plaatsen is, maar ook geschikt is voor elke gangbare sponningbreedte. Het glas is bovendien koud buigbaar, geschikt voor grote overspanningen en ook verkrijgbaar als gelamineerd veiligheidsglas’, aldus Stolker in een persbericht. Het triple glas is reeds toegepast in een renovatieproject van Hogeschool Rotterdam. Glasspecialist Robert Smits van ABT uit Velp: ‘Het monumentale glas-in-lood in het Museumpark-gebouw bevond zich in een slechte conditie, maar moest worden behouden. Aangezien het glas dun is, kon het samen met het glas-in-lood in de sponning worden geplaatst.’ Meer informatie: www.stolkerglas.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.