Productnieuws

Duco presenteert vandaag op de vakbeurs Renovatie het Duco CO2 System in combinatie met het raamrooster RenoTop 60 ‘ZR’. Het Duco CO2 System is een Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem dat ventileert op basis van CO2-metingen. Voor de luchttoevoer kan een beroep gedaan worden op het rooster RenoTop 60 ‘ZR’. De minimale investering en de snelle, eenvoudige installatie maken van deze combinatie de ideale oplossing voor renovatieprojecten, aldus Duco. De beurs Renovatie in de Brabanthallen te Den Bosch start vandaag en duurt t/m 8 maart. Duco is te vinden in hal 3, stand C036.

De uitdagingen in de bouwsector liggen voor een groot stuk op het vlak van renovatie. Duco ontwikkelde als oplossing het Duco CO2 System, dat ventileert volgens de principes van systeem C. Verse lucht komt rechtstreeks via de ventilatieroosters in de gevel de woning binnen. De vervuilde/vochtige lucht wordt afgevoerd via een centrale, mechanische afvoerunit (DucoBox). Deze vorm van ventileren zet gezondheid op de eerste plaats, met aandacht voor energiezuinigheid. Voor de luchttoevoer kan een beroep gedaan worden op de RenoTop 60 ‘ZR’, een ventilatierooster dat specifiek ontwikkeld werd voor toepassing in renovatieprojecten, aangezien het op een zeer eenvoudige en esthetische manier op kunststof kozijnen (met aanslagflens) voor renovatie geplaatst kan worden. Het rooster bestaat uit één stuk en is voorzien van een transparante bovenzijde. Zo zijn de koppelstukken met bevestigingsgaten duidelijk zichtbaar en kan het rooster snel op het kozijn vastgemaakt worden. Het buitenprofiel werd voorzien van een aanslagflens, waardoor het rooster naadloos aansluit op het kunststof kozijn.

De luchtverversing wordt gerealiseerd op basis van CO2-meting in de woonkamer; de CO2-sensor zorgt er voor, dat van zodra de concentratie CO2 te hoog oploopt, de vervuilde/vochtige lucht afgevoerd wordt via de DucoBox. Op die manier komt er automatisch verse lucht in de woning via de ventilatieroosters. De communicatie tussen de verschillende componenten in het Duco CO2 System is draadloos. Meer informatie: www.duco.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.