Productnieuws

Peli Glass Products brengt een compleet assortiment handmatige gemaakte kwasten en penselen op de markt voor het duurzaam (brand)schilderen van glas. Een kwaliteitpenseel of -kwast bevat haren die een punt vormen en buigzaam zijn, geeft het bedrijf uit Zoetermeer aan in haar nieuwsbrief. Tijdens het schilderen zullen de gebogen haren in de originele stand terugkomen. Een goede penseel kan ook een flinke hoeveelheid verf opnemen die gelijkmatig zal worden verspreid tijdens een penseelstreek. Er zijn veel verschillende typen traditionele schilderpenselen en kwasten. De nummering bepaalt de grootte: hoe hoger het nummer, hoe groter het penseel of kwast.

  • De rode wezel contourpenselen van Pelli komen uit de staart van de sable wezel. De haren vormen op natuurlijke wijze een punt. Deze relatief dure penselen zijn zacht en flexibel, gevuld met verf, kan men een expressieve dikke-dunne lijn maken. Kolinsky uit Siberië wordt beschouwd als de mooiste rode wezel.
  • Ossenharen contour rigger penselen zijn geschikt voor lange lijnen, perfect voor zware verven. Een rigger is een rond penseel met vrij lange haren, oorspronkelijk gebruikt om het tuigage van schepen te schilderen. De ossenharen zijn sterk en veerkrachtig. Matteer kwasten van zacht eekhoornhaar zijn stabiel, zuinig en handig voor het aanbrengen van verf in dunne lagen.
  • Hakekwasten zijn traditionele Aziatische geitenharen kwasten met een lange, platte, houten handvat. Geitenhaar is niet flexibel maar vormt een mooi punt, geschikt om verf op grote gebieden dun en snel aan te brengen.
  • Zachte tamponeerkwasten zijn korte, ronde kwasten gemaakt van ponyhaar, terwijl varkensharen tamponeerkwasten harde, degelijke kwasten zijn, plat of rond. Daskwasten tot slot zijn volgens Pelli uniek: dasharen zijn dikker aan het einde en dunner in de buurt van de wortel; de kwast heeft dan ook een conische vorm. Deze zachte borstels worden niet in de verf gedoopt, maar worden gebruikt om verf te verspreiden op het glas. Met de kwast is de verf streeploos te verspreiden en zijn zachte overgangen te maken.

Meer informatie: www.peliglass.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.