Nieuws

Solar Scheuten Nederland in Venlo vraagt het faillissement aan. Het bedrijf benadrukt dat er geen gevolgen zijn voor de activiteiten op het gebied van vlakglas. De aanvraag volgt ruim twee weken nadat het bedrijf bij de rechtbank in Roermond surséance van betaling had aangevraagd, zo melden Dagblad De Limburger en RTL Z.

Op de site van De Limburger lezen we het volgende: ‘Het uitstel van betaling is aangevraagd voor vier BV’s, waaronder de productielocaties in Venlo en het Duitse Gelsenkirchen. Voor het Duitse productiebedrijf is een Duitse bewindvoerder aangesteld. Scheuten heeft veel last van concurrentie van goedkope zonnepanelen uit China. De faillissementsaanvraag betreft volgens een persmededeling van Scheuten alleen de Nederlandse BV. Hier werken ongeveer negentig mensen. Als de rechtbank vandaag het faillissement uitspreekt, kan de curator de medewerkers ontslaan en krijgen die recht op een uitkering van het UWV. Solar Scheuten heeft zelf geen geld meer om de salarissen te betalen. Bewindvoerder Wim Eikendal van BoelsZanders Advocaten: ‘De gesprekken met mogelijke overnamekandidaten zijn op dit moment nog in volle gang. Het was voor ons echter cruciaal dat de medewerkers uitzicht hebben op de salarisbetaling over de maand maart, daarom hebben we het besluit genomen.’ Het ligt in de lijn van de verwachting dat, vooropgesteld dat de rechtbank in Roermond de Nederlandse BV vandaag failliet verklaart, bewindvoerder Eikendal wordt benoemd tot curator’, aldus De Limburger.

RTL Z meldt het volgende over het aanstaande faillissement. ‘Bewindvoerder Wim Eikendal van het in surséance verkerende zonnepanelenbedrijf Scheuten Solar heeft dinsdag het faillissement aangevraagd voor de Nederlandse poot van het bedrijf, die in Venlo is gevestigd. Dat maakte Scheuten Solar bekend. Bij Scheuten Solar Nederland werken 95 mensen. Het bedrijf voert gesprekken met overnamekandidaten, maar die duren langer dan verwacht. Daardoor staat de uitbetaling van de salarissen op de tocht, zei een woordvoerster van het bedrijf. Als de rechtbank het faillissement uitspreekt, kunnen de medewerkers ontslagen worden en hebben ze recht op een uitkering van het UWV. De andere onderdelen van Scheuten Solar, waaronder de zonnepanelenfabriek in het Duitse Gelsenkirchen, blijven onder de surséance vallen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.