Nieuws
Glas workshops

‘Groen bouwen’ en ‘Huis vol Energie’ met ook aandacht voor vlakglas. Dat zijn de thema’s van de twee series BouwLokalen, gratis voorlichtingsbijeenkomsten van SBR, die van april tot en met juni worden georganiseerd door heel Nederland. Compact en gericht op de bouwpraktijk. Ze vinden plaats op de landelijk verspreide vakopleidingscentra.

  • april – mei: Huis vol Energie Tijdens deze serie krijgen de deelnemers een beeld van de kansen, mogelijkheden en voordelen van energieneutraal bouwen en wonen. Energieneutraal wil zeggen dat de woning evenveel energie opwekt als er wordt verbruikt. Daarbij gaat BouwLokalen vooral in op de aanpak van de bestaande voorraad. Deze serie wordt georganiseerd in samenwerking met Energiesprong.
  • mei – juni: Groen Bouwen Deze serie BouwLokalen zoomt in op het belang van groen bouwen en de rol van de bouw in relatie tot biodiversiteit. Hoe kan een ontwerper en bouwer optimaal rekening houden met flora en fauna, zonder concessies te doen aan bijvoorbeeld comfort? En welke fiscale, en andere mogelijkheden bestaan er ter ondersteuning? Ook groene daken en gevels komen aan bod. Deze serie wordt georganiseerd in samenwerking met Vogelbescherming Nederland.

Iedere bijeenkomst start om 16.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Meer informatie: www.BouwLokalen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.