Nieuws

Na de Kralingsche Glashandel beschikken nu ook de negen glaszetters van Den Hartog Glas uit Oud‐Beijerland over het GBO-certificaat voor het plaatsen en monteren van glas. Voor het einde van 2012 dienen alle glasmonteurs en de glaszetters, werkzaam voor bedrijven die zijn aangesloten bij GBO, gecertificeerd te zijn. Door middel van de certificatie waarborgt GBO dat medewerkers van haar leden voldoen aan de hoogste kwaliteits‐ en veiligheidsstandaarden in de sector.

‘Toen het certificeringstraject in 2011 een feit werd, wilden wij als één van de eersten het certificaat in huis halen’, aldus directeur Gert Hokke van Den Hartog Glas. ‘We hebben de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd als een vooruitstrevend en duurzaam bedrijf. Toen in 2002 door GBO het systeem van verantwoorde en efficiënte inzameling van vlakglas afval werd opgezet, waren we één van de eerste bedrijven dat mee wilde doen aan dit duurzaamheidproject. Ook in 2011, toen GBO een beroep deed op haar leden voor een pilot met de inzameling en verwerking van kitkokerafval, stond Den Hartog vooraan. Certificering van onze glaszetters was dan ook een logische stap’, aldus Hokke.

GBO geeft aan dat de certificering ervoor zorgt dat de vakbekwaamheid van de glaszetters en -monteurs ge(waar)borgd is. In haar nieuwsbrief: ‘De medewerkers zijn op de hoogte van de nieuwste voorschriften en technieken en vergroten daarmee hun vakbekwaamheid. Klanten van GBO leden hebben hiermee de zekerheid dat de beste vakmensen het werk uitvoeren. Bedrijven die alleen met GBO gecertificeerde vakmensen werken, herkent u aan het GBO Vakcertificaat‐logo. De opleidingen en cursussen worden verzorgd door het Kenniscentrum Glas. Het uitreiken van de eerste certificaten werkt als een stimulans voor andere GBO leden. De certificering loopt op schema. Vanaf 2013 is de kwaliteit van glaszet en ‐montagewerkzaamheden van alle GBO leden gewaarborgd’, aldus GBO. Meer informatie: www.glasbrancheorganisatie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.